NaslovnaObavještenjaStomatolog nije bauk

Stomatolog nije bauk

- Advertisement -

Dječji stomatolozi savjetuju da se odlasci kod “čika zube” uvedu u što ranijem uzrastu, čim izrastu svi mliječni zubići. To što se vaše dijete plaši zubara/stomatologa, ne znači da smije da ga izbjegava.

Ovaj strah je karakterističan za gotovo svakog mališana, zato roditelji moraju da pomognu da ga se oslobode. Dječiji stomatolozi savjetuju da se odlasci kod “čika zube” uvedu u što ranijem uzrastu, čim izrastu svi mliječni zubići.

Foto: benefitsbridge.unitedconcordia.com

Tako od “bebećih” dana počinje navikavanje na zvuk stomatoloških aparata, koji je uglavnom najneprijatniji. Kada su pregledi redovni, oni se mahom svode na kontrole bez intervencija, a mališani nemaju bolove i ozbiljne probleme.

Svaki put kada vi idete kod zubara, povedite i dijete/djecu, da vide da to nije ništa strašno i da se vi sa tim lako nosite. Važno je da djeci pričate na što ljepši način o zubaru, kao o prijatelju na kojeg uvijek mogu da računaju, kako bi ga prihvatili i navikli se na njega, jer će se tako osloboditi od fobije.

Foto: thedentistsatcreekside.com

Recite im da će kasnije imati ljepši osmijeh i da će biti srećniji, jer neće morati da skrivaju usta rukom, pošto će im zubi biti zdravi, lijepi i jaki. Poslije pregleda ih nagradite sitnicom koju vole ili ih, kada prođu dva sata od intervencije, odvedite na sladoled ili kolače. Neka to postane mali ritual, koji će u djetetovoj glavi izgraditi pozitivnu asocijaciju na zubara/stomatologa.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -