NaslovnaObavještenjaŠta znače tri boje na zubnoj pasti i zašto su bitne

Šta znače tri boje na zubnoj pasti i zašto su bitne

- Advertisement -

Sastojci pasta za zube često su predmet rasprave, ali stručnjaci kažu da nam jedino mogu naškoditi zubne paste neproverenog porekla. Iako ljudi bolje reaguju na zubne paste s više boja, one nisu samo marketinški trik.

Svaka od tri boje ima svoje zdravstveno djelovanje bitno za očuvanje zdravlja zuba. Važno je prati zube dva puta dnevno svaki dan, a osim paste za zube, važan je i način pranja zuba jer jedino tako mehanički i pravilno uklanjate naslage hrane sa zuba.

Svaka od “traka” na pasti za zube ima različite sastojke, kao i drugačije djelovanje, a evo što one znače:

Bijeli dio je najvrjedniji i najvažniji sastojak u pasti za zube. Sadrži supstance uz pomoć kojih se zubi izbjeljuju, a još je važnije da štiti vaše zube od karijesa.
Plavi (ili zeleni) gel ima antibakterijsko djelovanje, osvježava dah i štiti unutrašnjost usta od bakterija.
Crveni gel je dodat naknadno i sadrži neke od ključnih elemenata za zdrave desni.

Ovakav izgled paste nije neophodan, ali predstavlja odličnu marketinšku strategiju. Prodaja će biti efikasnija ukoliko je sam izgled proizvoda simpatičan oku kupca. Takođe, postoji i tajna koja se krije na dnu same ambalaže.

Naime, kvadrat na donjem dijelu tube govori o sastojcima koji se nalaze u pasti za zube, a važno je razlikovati šta koja boja predstavlja:

Zeleni kod – potpuno prirodni sastojci
Plavi kod – prirodni sastojci + lijekovi
Crveni kod – prirodni sastojci + hemikalije
Crni kod – samo hemikalije.

Stomatolozi ističu da je najbolja pasta ona koja se koristi redovito i da, prije korišćenja posebnih pasti za zube, treba konsultovati svog stomatologa.

Izvor: Alo

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -