Naslovna Savjeti Šta pogrešno radimo? Grešake u njezi zuba koje sve pokvare

Šta pogrešno radimo? Grešake u njezi zuba koje sve pokvare

Svi dobro znamo da je zube potrebno prati dva puta dnevno i posjećivati stomatologa jednom u šest mjeseci. Međutim, čak su i ta pravila ponekad zanemarena. Pa, šta još radimo pogrešno?
Prava četkica za zube
Važno je shvatiti da ovo uključuje i upotrebu zubnog konca kao prvog koraka u čišćenju zuba. Uz njegovu pomoć potrebno je očistiti praznine između zuba od čestica hrane, a zatim oprati zube. Ako imate normalne mekane ružičaste desni, onda je prikladna četkica srednje tvrdoće, a ako postoje problemi, meka. Važno je shvatiti da što su veći zubi, veća je i veličina četkice. Pored toga, četkice se moraju temeljito oprati i mijenjati jednom mjesečno.

Pogrešna pasta za zube
Pasta za zube je sestra četkice za zube. Potpuno je pogrešno odabrati bilo koju pastu za zube, ne uzimajući u obzir vaše potrebe. Kakvu pastu treba da odaberete pitajte stomatologa. Takođe, pastu za zube je najbolje mijenjati svaka četiri meseca, jer se zubi brzo navikavaju.
Pogrešno pranje zuba
Strogo je zabranjeno četkati zube vodoravno – to dovodi do oštećenja zubnog emajla. Pravilno se čisti kružnim pokretima, uvijek noću i poslije doručka ujutru. Takođe, ne zaboravite na čišćenje jezika.

Koristite sredstvo za ispiranje
Sigurno takav proizvod ne kupujete stalno, ali neophodan je. Ovo je odličan način da zaštitite zube i usnu šupljinu od klica i pomognete zubima da ostanu čisti i zdravi.
Sistem za izbjeljivanje kod kuće
Aparati za bijeljenje zuba su popularni u posljednje vrijeme. Međutim, postoji mnogo više kontraindikacija i nuspojava za takav sistem izbjeljivanja. Zbog toga ih uopšte

- Advertisment -

POPULARNO

Zalivanje (pečaćenje) fisura – praktični vodič za roditelje

Karijes ranog djetinjstva danas se smatra velikim izazovom u javnom zdravlju zemalja u razvoju. Relativno malo pažnje se...

Za drugi upisni rok ostalo 17 slobodnih mjesta na stomatologiji na Medicinskom fakultetu u Podgorici

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Miodrag Radunović kazao je da je, kao i uvijek interesovanje za upis na Medicinski...

Predstavljamo: W&H FIZIODISPENZER IMPLANTMED SI-1023

Fiziodispenzer SI-1023 impresionira svojim interfejsom koji je prilagođen da korisnik veoma jednostavno upravlja komandama preko ekrana osjetljivim na dodir.

Pokrenuta akcija za pomoć doktorki Sanji Rakanović

Doktorka Sanja Rakanović, stomatolog iz Bara, vodi najvažniju bitku u životu. Bori se sa opakom bolešću, a da...
- Advertisment -