Šta pogrešno radimo? Grešake u njezi zuba koje sve pokvare

  Svi dobro znamo da je zube potrebno prati dva puta dnevno i posjećivati stomatologa jednom u šest mjeseci. Međutim, čak su i ta pravila ponekad zanemarena. Pa, šta još radimo pogrešno?
  Prava četkica za zube
  Važno je shvatiti da ovo uključuje i upotrebu zubnog konca kao prvog koraka u čišćenju zuba. Uz njegovu pomoć potrebno je očistiti praznine između zuba od čestica hrane, a zatim oprati zube. Ako imate normalne mekane ružičaste desni, onda je prikladna četkica srednje tvrdoće, a ako postoje problemi, meka. Važno je shvatiti da što su veći zubi, veća je i veličina četkice. Pored toga, četkice se moraju temeljito oprati i mijenjati jednom mjesečno.

  Pogrešna pasta za zube
  Pasta za zube je sestra četkice za zube. Potpuno je pogrešno odabrati bilo koju pastu za zube, ne uzimajući u obzir vaše potrebe. Kakvu pastu treba da odaberete pitajte stomatologa. Takođe, pastu za zube je najbolje mijenjati svaka četiri meseca, jer se zubi brzo navikavaju.
  Pogrešno pranje zuba
  Strogo je zabranjeno četkati zube vodoravno – to dovodi do oštećenja zubnog emajla. Pravilno se čisti kružnim pokretima, uvijek noću i poslije doručka ujutru. Takođe, ne zaboravite na čišćenje jezika.

  Koristite sredstvo za ispiranje
  Sigurno takav proizvod ne kupujete stalno, ali neophodan je. Ovo je odličan način da zaštitite zube i usnu šupljinu od klica i pomognete zubima da ostanu čisti i zdravi.
  Sistem za izbjeljivanje kod kuće
  Aparati za bijeljenje zuba su popularni u posljednje vrijeme. Međutim, postoji mnogo više kontraindikacija i nuspojava za takav sistem izbjeljivanja. Zbog toga ih uopšte

  , , , , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.