NaslovnaSavjetiŠta ne bi trebalo raditi kada boli zub?

Šta ne bi trebalo raditi kada boli zub?

- Advertisement -

Zubobolja može biti gadna stvar i definitivno spada među najčešće uzročnike naših posjeta stomatologu. Može nastupiti bilo kad, a često je “nepristojna” odnosno dođe nenajavljeno.

Zubobolja sma od sebe neće proći. Potrebno je da se javite stomatologu da otkrije razlog zašto vas zub boli, a onda i da riješi problem. Često se desi da nas zaboli tokom noći, a onda se “savjetujemo” sa internetom, kako bi ublažili bol.

Međutim, liječenjem zubobolje u kućnim uslovima prateći savjete koji se mogu naći na internetu, možemo zapravo pomoći infekciji da se proširi, uz pojavu otoka i povećanje bola. Donosimo vam nekoliko stvari šta ne bi trebalo da radite kada vas zub zaboli

*Ubacivati u bolan zub proizvode poput bijelog luka, rakija, različitih začina i slično. U liječenju infekcije neće pomoći, a mogu da oštete desni.
*Ubacivati u bolan zub različite lijekove poput andola, aspirina… U liječenju infekcije neće pomoći, a mogu da oštete desni.

*Uzimati antibiotike po sopstvenom izboru. Antibiotike propisuje isključivo ljekar, zato što su to lijekovi koji se koriste kod prisustva bakterijske infekcije, a ne kod standardne zubobolje.
*Zagrijavati stranu lica na kojoj se nalazi bolan zub. Toplota može da utiče na širenje infekcije i pojavu otoka.
Tretiranje zubobolje na prethodne načine, može da dođe do širenja infekcije na okolne strukture, uz jačanje bola i pojavu otoka.

Izvor: Instagram/dr_jovana_mirkovic

Prethodni članak
Sledeći članak
- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -