NaslovnaSavjetiŠta bi trebali znati prije izbjeljivanja zuba?

Šta bi trebali znati prije izbjeljivanja zuba?

- Advertisement -

Posljednjih nekoliko godina izbjeljivanje zuba je i kod nas postalo izuzetno popularna metoda unapređenja osmijeha.

Međutim, iako isključivo estetska, neophodno je da su u usnoj duplji prije svega obezbijeđeni određeni uslovi, koje je potrebno ispoštovati da bi rezultati bili uspješni, kao i da bi se isključila mogućnost pojave komplikacija, koje mogu da budu izuzetno neprijatne i bolne.

Foto: freepik.com

Kada je izbjeljivanje zuba u pitanju, prije svega je važno biti upućen u nekoliko veoma značajnih činjenica. Izbjeljuju se samo prirodni zubi (ne i zubi sa fasetama, keramičkim krunama, kao ni oni koji su u sastavu mosta). Izbjeljuju se samo zdravi i očišćeni zubi (zubi bez karijesa ili bilo kakvih naslaga ili pigmentacije).

Prije postupka izbjeljivanja, neophodno je da desni budu zdrave (bez bilo kakvih promijena u izgledu), što može da utvrdi jedino stomatolog, nakon obavljenog pregleda). Nakon postupka izbjeljivanja zuba, moguća je pojava osjetljivosti zuba na hladno, koja prolazi nakon dan, dva.

Foto: freepik.com

Rezultati izbjeljivanja traju kraće kod osoba koje su pušači i koje svakodnevno konzumiraju obojena pića (kafu, čaj, crno vino, sok od borovnice), kao i gazirana pića (Koka-kolu). Jedini bezbjedan način izbjeljivanja zuba obavlja se u stomatološkoj ordinaciji pod nadzorom doktora stomatologije ili u kućnim uslovima uz saglasnost stomatologa.

Izvor: Mojausta (Instagram)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -