NaslovnaSavjetiSmeta vam kada stomatolozi razgovaraju sa vama dok vam pregledaju zube? Tvrde...

Smeta vam kada stomatolozi razgovaraju sa vama dok vam pregledaju zube? Tvrde da imaju jako dobar razlog za to

- Advertisement -

Sjedite na stomatološkoj stolici na pregledu, a stomatolog, dok vam drži instrumente u ustima i počne da razgovara sa vama.

Uplašeni ste, nervozni i ne možete da govoriti, a i ne ulijeva vam povjerenje i sigurnost da on vodi neobavezne razgovore dok treba svu koncentraciju usmjeriti na mirnu ruku i stanje u vašim ustima. Poznato? Upravo tu temu pokrenuo je jedan korisnik Rediita, @helloitsme72.

Foto: phoenixert.com

Obratio se stomatolozima i pitao zašto razgovaraju s pacijentima, a oni su dali jasan odgovor, prenosi BuzzFeed. Već tokom studiranja usmjeravaju ih i uče da komuniciraju s pacijentima i stvore dobar odnos, objasnio je korisnik imena @EitherPriority. Isto je rekao i @JRDE_RDH:

“Pričamo s vama da bi vam skrenuli misli s toga da se nalazite u neudobnoj i ranjivoj poziciji. Ja uglavnom pitam pitanja na koja nisu potrebni odgovori“. Dodao je i da sve zavisi o pacijentu – neki vole razgovor jer im pruža utjehu i umiruje ih, drugima to samo pojačava nervozu.

“Ponekad ću pričati kada treba da skrenem pažnju pacijenta, promumljaće odgovor, postaće frustrirani jer ne mogu ništa zapravo izgovoriti i sasvim će zaboraviti da sam im prije 10 sekundi radio nešto neugodno. To će i samu posjetu učiniti ugodnijom jer će se sjećati da sam ja neko ko puno priča, a ne neko ko im nanosi bol”, kaže @BusyBeeBen.

Foto: choice-dental.com.au

“Uočio sam da tako pacijenti ne misle o tome što im ja radim nego o razgovoru”, rekao je @fangfarrierz i time još jednom potvrdio teoriju svojih kolega. Autor ove teme ispričao je svoje iskustvo koje ga je podstaklo da postavi ovo pitanje:

“Razumijem pitanja da i ne odgovorima, ali danas me moj stomatolog pitao kako mi je bilo na godišnjem iako je znao da nikako ne mogu odgovoriti. Čudno mi je to.” Njemu možda to nije odgovaralo, ali @iamaravis kaže da bi u suprotnom razmišljao o tome što mu rade po ustima i vjerovatno pao u nesvijest.

Izvor: Vecernji

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -