NaslovnaProizvodiSmart Dentin Grinder za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

Smart Dentin Grinder za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

- Advertisement -

Upotreba izvađenih zuba postaje stvarnost sa novim aparatom SMART DENTIN GRINDER američkog proizvođača KometaBio koji koristi vaš dentin za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta koji se koristi za augumentacije koštanih defekata.

Može li se dentin koristiti kao graft materijal?
Odgovor je – da! Dentin je po svom hemijskom i biološkom sastavu vrlo sličan kosti. Sastoji se od hidroksiapatita 70%, kolagena 20% i vode 10%. Dentin je gušći od alogenog grafta pa izvrsno djeluje kao temelj za rast kosti. Autolognog je porijekla, istih proteina i imunosnog odgovora, tako da su mu osteogena svojstva (brzo stapanje sa kosti) izvanredna. Kao rezultat svih tih pozitivnih svojstava, augumentirana će kost zarasti puno brže i biti spremna za ponovno korišćenje čak za dvostruko kraće vrijeme u poređenju sa alogenim graftom, vještačkom kosti. Podstiče regeneraciju kosti i sprječava veće količine resorpcije transplantata.
Svojstva: znatno skraćuje vrijeme zarastanja, dugoročno održava visinu i širinu koštanog grebena, osigurava izvrsnu estetiku i kvalitet gingive, gušći je od alogenog grafta, sprječava komplikacije kao što su odbacivanje grafta, sigurni proces koji se istražuje već tri decenije i daje fantastične rezultate.

Dvofazni sistem augmentacije
Dvofazni sitem augmentacije trenutno osigurava aktivnu koštanu masu fuzijom dentinskog grafta i sekundarnom zamjenskom resorpcijom za optimalne rezultate.
Svježe izvađeni zub podliježe ankilozi (fuziji) kada se vrati u ležište kao graft u obliku čestica. Autologni graft smatra se ZLATNIM standardom. Sastav zuba i kosti gotovo je jednak. Dentinski graft je gust i čvrst, te bogat BMP-om i drugim faktorima rasta.

Kako izgleda proces dobijanja autolognog grafta?
-estrakcija zuba, čišćenje i sterilizacija istog
-usitnjavanje zuba u SMART DENTIN GRINDEROM za nevjerovatnih tri sekunde
-ponovljena sterilizacija koštanog granulata Dentin Cleanserom i ispiranje u PBS tečnosti
-aplikacija na kost
Dentinski graft se može korisiti zajedno s PRF-om, krvi, membranom i drugim graftnim materijalima. Od jednog zuba može se dobiti čak trostruki volumen zuba obično 1ml od sjekutića i 3-4 ml od kutnjaka i prekutnjaka. Koriste se isključivo ne endodontski tretirani zubi, a oni sa kompozitnim ili amalgamskim ispunima se prije mljevenja očiste od istih. Za sve dodatne informacije, obratite se kompaniji Dental Medical iz Subotice.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -