fbpx
NaslovnaEdukacijaSinoć zvanično otvoren MIMS, traje do 6. oktobra

Sinoć zvanično otvoren MIMS, traje do 6. oktobra

- Advertisement -

„Montenegrin International Medical Summit 2019 (MIMS)“ zvanično je počeo sinoć. Organizator prvog kongresa namijenjenog studentima medicine, stomatologije i farmacije, kao i mladim doktorima medicine, stomatologije i farmacije je Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Svečano otvaranja je održana u Amfiteatru Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a na ceremoniji je govorio dr Milovan Roganović, predsjednik Organizacionog odbora MIMSa, a Kongres je otvorenim svečano proglasio Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić.

„MIMS 2019“ je okupio oko 250 studenata i mladih doktora koji će do 6. oktobra imati priliku da, kroz zanimljiva predavanja, radionice i prezentacije naučnih radova na različite teme, upotpune svoja znanja iz biomedicinskih nauka, ali i da upoznaju kolege iz regiona i svijeta. Moto ovogodišnjeg MIMS-a je „Live, learn and research“. Program MIMS-a obuhvata plenarna predavanja eminentnih eksperata iz oblasti medicine, stomatologije i farmacije koji su mahom profesori ali i alumnisti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore; zanimljive radionice na kojima će učesnici MIMS-a unaprijediti svoja praktična znanja te prezentacije naučnih radova polaznika koji su pripremani u prethodnih par mjeseci.

U okviru MIMS-a će se, prvi put u Crnoj Gori, održati Roche Campus – Konwledge is to share, na kojem će učesnici MIMS-a biti u prilici da debatuju sa eminentnim ekspertima iz oblasti digitalne transformacije i inovacija u zdravstvu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -