NaslovnaSavjetiŠest efikasnih načina za prirodno uklanjanje zubnog plaka

Šest efikasnih načina za prirodno uklanjanje zubnog plaka

- Advertisement -

Savršen osmijeh se smatra jednom od najatraktivnijih osobina koje jedna osoba može da ima. Nažalost, postoji mnogo stvari koje mogu naškoditi vašim zubima, kao što su pušenje, previše kofeina i neredovna stomatološka njega. Naše naizgled nevine dnevne navike mogu zaista izazvati probleme kao što je zubni plak. Predstavljamo vam listu prirodnih i jednostavnih načina da se riješimo tih problema.

Soba bikarbona
Soda bikarbona se može koristiti kao prirodni piling i često se koristi u mnogim lijekovima. Miješajte kašičicu sode bikarbone sa prstohvatom soli i jednostavno umočite vlažnu četkicu za zube u smješu i operite zube kao i obično.
Aloe Vera i glicerin
Da biste napravili snažniju prirodnu pastu za zube, trebaće vam: jedna šolja vode, 1/2 šoljice sode bikarbone, jedna kašičica Aloe vera gela, četiri kašike biljnog glicerina, jedna kašičica eteričnog ulja limuna. Očistite zube ovom mješavinom i gledajte kako se zubi postaju bjelji, sjajniji i zdraviji za svega nekoliko minuta.

Kora pomorandže
Nakon što pojedete pomorandžu, utrljajte koru na zube. To je jednostavan način da očistite zubnu caklinu. Tada ćete izbeljiti zube i pomoći da se ostaju mrlje, a time se i borite protiv bakterija. Nakon što završite trljanje nekoliko minuta, jednostavno zube isperite vodom.
Sjemenke susama
Možete uzeti sjemenke susama, žvakati ih nekoliko minuta i ispljunuti na jednostavan način da očistite zube i nježno uklonite zubni plak. Nakon toga, koristite suvu četku da uklonite preostala sjemena. Možete koristiti i da biste uklonili mrlje sa zuba.

Vitaminska maska za zube
Pasiranje voća i povrća koje sadrže vitamin C je brz i jednostavan način da se stvori maska za zube koja sprečava nastanak plaka. Jednostavno pomiješajte paradajiz, jagode i pomorandže i napravite pastu na zube. Sačekajte 5-6 minuta i isperite. To cće vam pomoći da ubijete sve bakterije u ustima i osvežite vaš dah.
Rastvor sirćeta
Ovo nije najukusnije rešenje, ali je 100% prirodno i čisti zube bez nanošenja štete. Potrebno je dvije kašike sirćeta, jedna kašika soli, četiri decilitra vode. Kombinujte sastojke, isperite i ponovite nekoliko dana da biste postigli maksimalni efekat.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -