fbpx
NaslovnaEdukacijaSertifikovani međunarodni trening – Baldus Sedacija

Sertifikovani međunarodni trening – Baldus Sedacija

Tehno Dental u saradnji sa njemačkom kompanijom Baldus Sedation, organizuje međunarodni sertifikovani trening o upotrebi plitke sedacije u svakodnevnoj stomatološkoj praksi.

Radi velikog interesovanja koje vlada u okruženju za aparate i primjenu sedacije azotnim oksidom, treninzi će biti održani u Podgorici (19. oktobra) i u Beogradu (21. oktobra).

- Advertisement -

Trening će biti sertifikovan od strane proizvođača – Baldus Sedation, a trening će voditi Eva Hemmann, sertifikovani trener Baldus Sedation-a. Kotizacija za ovaj događaj iznosi 200.00 eura. Kupovinom jednog od aparata u narednih godinu dana, kupcu će biti refundirani troškovi treninga. Trening počonje u 10 sati i traje do 18.30.

Ovaj trening vam nudi priliku da se najbolje upoznate sa upotrebom N20 (azot-suboksid), kroz samo sudjelovanje na treningu.
“Inhalaciju sedacije (N20) trebaju izvoditi samo ovlašćeni stomatolozi koji imaju odgovarajuću teorijsku, praktičnu i kliničku obuku, i mogu se nositi sa svim mogućim komplikacijama. Ako su ovi zahtjevi ispunjeni, nema kontraindikacija za upotrebu u stomatološkoj praksi” (Dental Sedation Teachers Group, 2000).

Suočavanje sa bolom i anksioznošću od primarne je važnosti u stomatologiji. Ne manje od 10% do 30% odraslih i djece plaši se stomatološkog liječenja u bilo kom obliku. Postoje čvrsti dokazi da ovi pacijenti imaju koristi od sedacije azot-suboksidom (N2O) i da je ova vrsta sedacije izuzetno sigurna i učinkovita u rukama stomatologa.

Zbog činjenice da je upotreba umjerene sedacije sa N2O od strane stomatologa u stomatološkoj praksi u nekim evropskim zemljama naišla na određene pravne probleme, CED je, uz pomoć stručnjaka iz ove oblasti, odlučio razraditi ovu rezoluciju kako bi naglasili praktičnost upotrebe azot-suboksida u stomatološkoj praksi.

“Rizici od sedacije azot-suboksidom vrlo su niski i ispod su u odnosu na anestezijsko liječenje, pa je poželjna sedacija.” Nadalje, “Upotreba sedacije udisanjem je sigurna metoda liječenja”.
-Njemačko udruženje za pedijatrijsku stomatologiju (DGKiZ).

Prijaviti se možete na sljedećem linku.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -