NaslovnaObavještenjaŠćekić: Značajan broj ljekara se ove godine vraća sa specijalizacije i subspecijalizacije

Šćekić: Značajan broj ljekara se ove godine vraća sa specijalizacije i subspecijalizacije

- Advertisement -

Javno zdravstvo je zapostavljeno, imamo sistem koji se svjesno urušavao iz interesa da se jačaju neke druge sfere zdravstvenog sistema.

Govorim o određenom segmentu privatnog zdravstva, rekao je u Bojama jutra ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

“Bilo je ljudi koji su bili na odgovornim pozicijama i koji su dozvolili da se u kontinuitetu prave vakumi kada je riječi o specijalizacijama i subspecijalizacijama. Ove godine se vraća značajan brojh naših ljekara sa specijalizacije i subspecijalizacije, pa će u drugoj polovini godine biti ojačan naš zdravstveni sistem”, najavio je Šćekić.

Kao veliki problem ističe nedostatak pedijatara, posebno u opštinama na sjeveru.
“Pokušavamo da to svakodnevno nadomjestimo”.

Šćekića iznenađuje podatak koliko ljekara se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
“Jer ako nema konkretnih razloga zašto nisu u zdravstvenom sistemu, onda bih volio da popričam sa njima i siguran sam da ćemo naći angažovanje za njih”, poručio je Šćekić.
Svi apotekarski lanci odazvali su se projektu “Stop inflaciji”, a Šćekić navodi da se taj socijalni osjećaj privatnika prema građanima za pohvalu.

“Ima jedna paleta ljegova koji su u svakodenvnoj upotrebi. Tim MZ je sa pomenutim lancima došao do dogovora, cijene nekih ljekvoa će biti sa maržom 0. U četvrtak ćemo već znati koja je cijena kojeg lijeka”, rekao je Šćekić.

On je rekao da Crna Gora ima najrasprostranjeniju i najkvalitetniju listu ljekova u Evropi.

“Tolika je paleta ponuda ljekova koje građani mogu podići na recept, to nema u regionu. Ima i onih koji su skuplji ali moramo shvatiti da je Crna Gora malo tržište i da se određenim dobavljačima ne isplati da ih plasiraju na naše tržište po nižim cijenama”.
Ističe da su iz dana u dan sve bolji uslovi.

Izvor: Kolektiv

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -