NaslovnaObavještenjaSavremena stomatologija na jednom mjestu

Savremena stomatologija na jednom mjestu

- Advertisement -

Stomatološka ordinacija Dental Studio Daković predstavlja centar savremene estetske i kompjuterizovane stomatologije u kojoj se visoke tehnologije i materijali renomiranih svjetskih proizvođača, udružene sa znanjem i iskustvom ljekarskog tima, nalaze u službi zdravlja naših pacijenata.

dakovic 22Privlačan i ugodan osmijeh znači mnogo u svakodnevnoj komunikaciji, a brojna istraživanja su pokazala da je osmijeh ono sto prvo zapažamo na drugoj osobi. Dental Studio Daković pruža kompletnu uslugu prevencije, liječenja i rehabilitacije usne šupljine, a u svakoj od intervencija primenjuju se vrhunski estetski kriterijumi.

Poseban akcenat stavljamo na izradu cirkonijumskih faseta i krunica gdje sa minimalno invazivnom terapijom dobijamo visoko estetske rezultate, bijeljenje zuba najsavremenijim americkim preparatima, primjenu hijaluronskih filera, kao i ugradnju dentalnih implantata, a sve to uz primjenu laserske tehnologije SIRONA lasera koja pruža nezamjenjivu podršku tradicionalnim stomatološkim procedurama.

Cirkonijumske krunice i fasete, zbog svojih osobina, predstavljaju vrhunac današnje stomatologije. Njihova čvrstoća, biokompatibilnost i estetski rezultati u mnogome prevazilaze mogućnosti metalokeramičkih krunica.

Razlika između metalo-keramičkih nadoknada i cirkonijumskih krunica ogleda se u načinu izrade i materijalu od koga su napravljene. Cirkonijum je materijal bijele boje i vrhunske čvrstoće (1300Mpa). U početku se koristio u svemirskoj tehnologiji, a posle dugotrajnih testiranja našao je svoju primjenu u medicini kao i u ortopedskoj hirurgiji.

Sam način izrade cirkonijumskih krunica u stomatoloskoj ordinaciji Dental Studio Dakovic podrazumijeva kompjutersko skeniranje, lasersko sječenje cirkonijuma i jako precizno brušenje što dovodi do intimnog nalijeganja budućeg protetskog rada. Zbog odsustva metala ispod keramike, zub dobija transparenciju i prirodan izgled, tako da ga je teško razlikovati od prirodnih zuba.

Cirkonijumske fasete predstavljaju najmanje invazivnu metodu za promenu boje, oblika i položaja zuba. One omogućavaju da se maksimalno očuva zubna supstanca i da se uljepša osmjeh uz minimalno brušenje ili sasvim bez brušenja zuba. Odličan su izbor za zatvaranje razmaka/dijastema zuba. Brojnim istraživanjima je utvrđeno da u kontaktu sa mekim tkivima i kostima nema nikakve neželjene niti alergijske reakcije.

 Prednosti korišćenja cirkonijumskih krunica i faseta su :

  • dugotrajnost
  • ekstremna čvrstoca
  • izvanredna biološka kompatibilnost
  • slabije provođenje toplote i hladnoće od metala
  • potpuna bezmetalna konstrukcija
  • nema crnih rubova uz gingivu
  • visoka translucencija
  • uklanjanje i do pet  puta manje zubne supstance.

dakovic8

Da bismo dobili najbolje rezultate, kao i savršen izgled budućih krunica, za veliki broj procedura u toku rada uspjesno  koristimo I SIROLaser Blue.  Neke od brojnih indikacija za upotrebu lasera su preprotetska priprema zuba za krunice, gingivektomija, cirkumcizije i ekscizije, endodontsko liječenje zuba, parodontopatija, liječenje perimplantita kao i bijeljenje zuba.

Glavna prednost primjene lasera u stomatološkim intervencijama je što su te intervencije brze, bezbolne (često nije neophodno davanje anestezije), a zbog termičkih efekata lasera, nema krvarenja.

dakovic9

Životni stil ili starenje mogu negativno uticati na boju zuba. Stvari kao što su kafa, čaj, koka-kola, crveno vino i cigarete mogu doprinjeti  tamnjenju zuba.

U ordinaciji Dental Studio Daković  bijeljenje vrsimo američkim preparatima Ultradent. Sredstva za bijeljenje u sebi sadrže sastojke kao sto su potazijum nitrat i fluoride, koji  jačaju zubnu supstancu, ublažavaju osjetljivost zuba i štite od karijesa, tako da imaju i antikariogeno dejstvo, sto cini izbjeljivanje zuba ovom metodom potpuno bezbjednom.

dakovic10

Obzirom da, osim zuba, i  usne čine sastavni dio osmijeha ,u stomatološkoj ordinaciji  Dental Studio Daković  takođe se mogu uraditi i hijaluronski fileri.

Pored toga što se određeni nedostaci kože mogu sanirati za samo nekoliko minuta, njima se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline u koži.

Napredna IPN tehnologija, kombinujući kros linkovanu hijaluronsku kiselinu i prirodni antioksidans, učinila je mogućim da se razvije proizvod koji karakterise izuzetna elastičnost te omogućava postizanje krajnje prirodnih rezultata.

Oni  predstavljaju najbolje rešenje  za sve osobe koje žele povecati volumen tankih usana, istaknuti ivicu usana ili  korigovati asimetriju usana.

dakovic11

Hijaluronska kiselina vezivanjem vode, omogućava korekciju oblika i bolju hidrataciju usana, što im daje lijep oblik i mladalačku svježinu, ali se primjenjuje i  kod izraženih nazolabijalnih i mentolabijalnih bora, za dodavanje volumena i svježine (tonusa) koži lica i obraza. Gel hijaluronske kiseline popunjava bore i površinu kože čini glatkom ne narušavajući prirodan izgled i mimiku lica.

Hijaluronski fileri su najbolji i najmoderniji način za podmlađivanje koji postoji u svijetu, čijom upotrebom, bez operacije, možemo otkloniti neželjene promene i poboljšati opšti izgled kože.

dakovic12

Hijaluronskim filerima takodje možemo  korigovati i takozvani “gummy smile”. To je je pojava kod nekih ljudi, kojima se prilikom smijanja gornja usna podiže znatno više od završetka zuba, zbog čega dolazi do vidljivosti zubnog mesa, što čini osmijeh neatraktivnim.

dakovic13

Zahvaljujući napredovanju tehnologije dentalni implanti postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi.  U našoj ordinaciji radimo premium implante Nobel Biocare i Zimmer koji su svjetski lideri u oblasti inovativnih zubnih implantata i restaurativne stomatologije.

implanti

Posebno veliku zahvalnost dugujemo našim pacijentima na dugogodišnjem ukazanom povjerenju, bez kojih naš rad, stručno usavršavanje i ulaganje u stomatološku praksu ne bi bio tako vidljiv.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -