NaslovnaSavjetiSavjeti stomatologa za mlađi izgled

Savjeti stomatologa za mlađi izgled

- Advertisement -

Pitanje koje svakoga u nekom trenutku počinje da muči… Čarobni štapić i dalje ne postoji, ali možete pročitati koje su to stvari koje, kako tvrde stomatolozi, mogu učiniti da izgledate mlađe.

U zdravom tijelu – zdravi zubi

Karijes zuba najčešće je braonkaste boje. To nikako nije pokazatelj zdravlja ni mladosti. Redovno i pravilno pranje zuba i blagovrmeno liječenje karijesa učiniće vaš izgled mlađim, a istovrmeno će vas zaštititi od brojnih zdravstvenih komplikacija koje mogu nastati ako se infekcija iz zuba proširi po vašem tijelu.

Ne dozvolite da se umjesto zuba u vašim ustima nalaze rupe

Tokom godina zubi i desni oko njih se kvare i, ukoliko se kvarovi blagovremeno ne zbrinjavaju, zubi ispadaju, ostavljajući za sobom prazan prostor. Pored toga što se ovako remeti govor, gutanje i funkcionisanje viličnog zgloba, “krezub” izgled čini da djelujete starije. Blagovremene posjete zubaru pomoći će vam da zubi duže ostanu zdravi, ali ukoliko je već neophodno vađenje zuba, zbog njegovog kvara ili kakvog drugog razloga, mjesto izvađenog zuba treba što prije popuniti. Na raspolaganju vam stoje mnoge mogućnosti: ovdje se ubrajaju implanti, mostovi i, kada nedostaje više zuba, proteze. Saznajte koje je rješenje najbolje za vas!

Godovi oko usana

Vađenje zuba uzrokuje da usne, kako bi nadomjestile nedostatak, tokom govora, žvakanja, gutanja, prave neprirodne pokrete, zbog čega se na njima formiraju bore. Blagovremenom nadoknadom nedostajućih zuba spriječićete pojavu ovog nemilog znaka starosti.

Bijeli zubi

Zubi tokom godina upijaju različite pigmente, postaju žući, odajući vaše godine. Danas je, srećom, lako boriti se protiv toga: na raspolaganju vam stoje mnogi sistemi za bjeljenje zuba. Imajte, međutim, na umu da previše bijeli zubi izgledaju vještački: efekat prirodno bjelih zuba biće najbolji ukoliko njihovu nijansu izjednačite sa bojom beonjača.

Stanite na put smežuranoj koži

Starija koža postaje suvlja, dijelom zato što je sama njena površina suva, a dijelom zato što dublje tkivo godinama postaje siromašnije vodom.

Na kvalitet same površine kože utiče genetika, krema koju koristite ali i ishrana.

Kreme koje koristite na koži lica prilagodite svom tipu kože, ali ne zaboravite da je izgled usana takođe bitan: ukoliko imate problema sa ispucalim i suvim usnama pri boravku u suvim prostorijama obavezno ih zaštitite neutralnim mastima, a pri izlasku napolje poželjno mastima sa UV zaštitnim faktorom.

Zdrava ishrana, bogata B vitaminima, karotenom i antioksidansima povoljno će djelovati na vaše ukupno zdravstveno stanje, ali i na mladalački izgled usana i kože oko njih. Zdrava ishrana pomaže i u sprječavanju upale desni.

Koža koja je i ispod površine hidrirana djeluje mlađe i zdravije, a bore na njenoj površini manje vidljive. Zahvajujući napretku nauke danas je i dubljim tkivima moguće vratiti vodu. Na raspolaganju vam stoje preparati hijalurona, koji se u jednoj posjeti stomatologu, bez hirurgije, lako unose na željena mesta. Hijaluron je takva materija koju svako od nas ima u tijelu, pa ne postoji bojazan da će ga tijelo odbaciti. Na mjestu na kome je unijet, hijaluron oko sebe okupi molekule vode, pa tkivo postaje jedrije, a bore na površini prividno nestaju. Kako je ovo potpuno prirodna supstanca, naš organizam će sam njegovu koncentraciju na datom mjestu vremenom smanjiti. Moguće je,srećom, isti tretman ponoviti poslije šest mjeseci do godinu dana, zavisno od lične želje.

Izvor: dr-miona.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -