fbpx
NaslovnaSavjetiSavjet dr Gamera Verdijana kako da smanjite rizik od širenja koronavirusa: Perite...

Savjet dr Gamera Verdijana kako da smanjite rizik od širenja koronavirusa: Perite četkicu za zube pod vrućom vodom 30 sekundi

- Advertisement -

Dobra oralna higijena je jako važna u sprječevanju zaraze. Poznati stomatolog podijelio je savjete za oralnu higijenu koji će vam pomoći da smanjite rizik od širenja koronavirusa.

Doktor Gamer Verdijan, stomatolog iz Sidneja, rekao je da je praktikovanje jednostavne oralne higijene zuba kod kuće jednako važno kao i redovno pranje ruku i primjenjivanje socijalne distance. On objašnjava da četkice za zube mogu biti pravo „uzgajalište“ bakterija, a osim toga može i da oslabi imunološki sistem.

dr Gamer Verdijan (Foto: newsfeeds.media)

Da biste praktikovali dobru higijenu usta svakog dana i noći, savjetuje da perete četkicu pod vrućom vodom 30 sekundi prije upotrebe i koristite tečnost za ispiranje usta.

„Pranje četkice za zube pod vrućom vodom 30 sekundi prije nego što dodate pastu za zube predstavlja jednostavan način da smanjite vjerovatnoću da četkica za zube postane kontaktna tačka za virus. Drugo, postoji izvještaji da se COVID-19 širi putem pljuvačke, pa što prije budu uništene bilo koje bakterije koje dođu do vaših usta, to je bolje. Vodonik peroksid je najbolje sredstvo za ispiranje usta kako biste smanjili količinu virusa u pljuvački i uništili neke oblike bakterija, zato svakodnevno koristite hidrogen od 3 odsto“, rekao je Verdijan.

dr Gamer Verdijan (Foto: dentallounge.com.au)

Gamer je istakao da vam dobra oraln higijena, odnosno zdravi zubi, mogu pomoći u borbi protiv infekcije ili virusa koji ulaze u krvotok.

„Mnoge bakterije koji potiču iz usta povezane su sa povećanom stopom kardiovaskularnih i plućnih bolesti, koje vas čine ranjivijim ako vas ozbiljno pogodi infektivni virus poput COVID-19“, zaključio je australijski stomatolog.

Izvor: Telegraf

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -