NaslovnaObavještenjaSamra Islamović: Uz protetiku posvećeni smo preventivi, konzervativnoj stomatologiji i endodonciji

Samra Islamović: Uz protetiku posvećeni smo preventivi, konzervativnoj stomatologiji i endodonciji

- Advertisement -

Predstavljamo vam spec. stomatološke protetike Samru Islamović. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, također završila i postdiplomske studije i specijalizaciju iz oblasti stomatološka protetike. Zaposlena u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Jeleč – Islamović već 20 godina. Ordinacija već ima tradiciju preko 50 godina koju je stvorila njena mama.

Za početak nam se predstavite
Ja sam Dr Samra Islamović, spec. stomatološke protetike. Rođena sam u Sarajevu gdje sam i odrasla. Diplomirala sam na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, tu sam završila i postdiplomske studije i specijalizaciju iz oblasti stomatološka protetika. Zaposlena sam u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Jeleč – Islamović već 20 godina. Ordinacija već ima tradiciju preko 50 godina koju je stvorila moja mama.

Ona je, takođe, specijalista stomatološke protetike, prim. dr Dika Jeleč, koju je pratio epitet velikog znalca i stručnjaka te sam morala temeljito i predano učiti i raditi kako bih mogla opravdati ono što je ona stvorila. U suštini nije bilo teško jer sam odrasla gledajući mamu kako radi, njena predanost, profesionalizam i u konačnosti sretni pacijenti probudili su ljubav prema ovom poslu kod mene. Bez dileme, nakon mature, upisala sam stomatologiju i bila dobar student.

Predstavite nam malo svoju ordinaciju, koliko već postojite, koliko imate uposlenih, kako je tekao Vaš razvoj od samog početka pa do danas ?
U našoj ordinaciji koncentrirani smo na stomatološku protetiku. Ne samo u estetskoj smislu već i u naučnom, što je i smisao specijalizacije neke oblasti. Mnogo obraćamo pažnju na funkciju temporomandibularnog zgloba kao i na disfunkcije nastale usljed neadekvatnog protetskog rada, bezubosti ili drugih malformacija. Analiza zgloba i vilice su ono na šta trošimo najviše vremena prilikom restauracije i nadoknade zuba. Ne predajemo rad pacijentu ukoliko ne zadovolji funkciju, fonaciju i naravno i estetiku-tri stvari koje su alfa i omega protetskih radova. Uz protetiku posvećeni smo preventivi, konzervativnoj stomatologiji i endodonciji.

Da li ste u skorije vrijeme uveli novitete u Vašoj ordinaciji, ako jeste, možete li nam ih navesti i detaljnije opisati?
Ordinacija je savremeno opremljena i gledamo da držimo korak sa evropskim trendovima u stomatologiji. Materijali koje koristimo su najkvalitetniji i iz zadnjih generacija. Posjećujemo svjetske dentalne kongrese trudeći se da novitete implementiramo kod nas u što kraćem vremenu.

Možete li nam navesti Vaše planove za budućnost?
Već neko vrijeme planiramo mjesto za trećeg doktora stomatologije tako da to ostaje plan i za dalje dok se ne ostvari. Jedan od uslova je da budući uposlenik svakog pacijenta tretira kao posebnu individuu i tako mu prilazi, stomatologiju gleda kroz nauku, a ne kao fabriku izrade novih osmijeha.

Da li imate neku poruku za naše čitaoce?
I za kraj htjela bih kazati da su širok osmijeh i vedar pogled vaša najbolja lična karta. Za lijepe zube nikada nije kasno. Izgradite povjerenje sa vašim stomatologom, dajte mu priliku da vas upozna i rezultat najčešće bude dobar. Na zadovoljstvo obje strane, jer nema boljeg osjećaja u poslu nego kada vas pacijent, na kraju, sretan iskreno zagrli…

Izvor: DenTBiH

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -