NaslovnaObavještenjaRaspisan tender za adaptaciju stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama

Raspisan tender za adaptaciju stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama

- Advertisement -

Ministarstvo zdravlja raspisalo je tender za adaptaciju stomatoloških ambulanti u 56 osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu Vlade. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su kroz Kapitalni budžet za 2023, u iznosu od 2.5 miliona eura

“Nakon obilaska svih škola u Crnoj Gori, urađena je Analiza i definisan spisak škola koje u ovom momentu ispunjavaju uslove i u kojima je moguće otvoriti stomatološke ambulante. U skladu za zakonskom regulativom sprovedeni su pripremni koraci neophodni za realizaciju aktivnosti adaptacije i opremanja prostora u školama u kojim će se otvoriti stomatološke ambulante – pripremljen je projektni zadatak i raspisan tender za izradu projekata adaptacije i opremanja”, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Procijenjena vrijednost projekta je 1,06 miliona eura sa PDV-om, odnosno 880 hiljada bez PDV-a, a navodi se da su u realizaciju ovog značajnog projekta uključene sve relevantne institucije – Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo finansija, Fond za zdravstveno osiguranje, Stomatološka komora, Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja.

Detalji tendera mogu se pogledati ovdje, a na spisku škola u kojima će biti otvorene stomatološke ambulante našli su se:

Andrijevica: Srednja mješovita škola; Bar: OŠ “Meksiko”, OŠ “Srbija”; Berane: OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ „Vukašin Radunović“, OŠ „Radomir Mitrović“, Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“, Bijelo Polje: OŠ „Risto Ratković“, OŠ „Marko Miljanov“, OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“, Srednja elektro-ekonomska škola; Budva: OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, OŠ Druga osnovna škola, SSŠ „Danilo Kiš“; Cetinje: OŠ „Njegoš“, OŠ „Lovćenski partizanski odred“; Danilovgrad: OŠ „Vuko Jovović“, OŠ „Njegoš“; Gusinje: OŠ „Džafer Nikočević“; Herceg Novi: OŠ „Ilija Kišić“, OŠ „Orjenski bataljon“, SMŠ „Ivan Goran Kovačić“; Kolašin: OŠ „Risto Manojlović“; Kotor: OŠ „Narodni heroj Savo Ilić”; Mojkovac: SMŠ „Vuksan Đukić“; Nikšić: OŠ „Luka Simonović“, OŠ „Olga Golović“, OŠ „Braća Labudović“, OŠ „Milija Nikčević“, Gimnazija „Stojan Cerović“; Petnjica: OŠ „Mahmut Adrović“; Plav: OŠ „Hajro Šahmanović“; Plužine: Obrazovni centar; Pljevlja: OŠ „Boško Buha“, OŠ „Ristan Pavlović“, Srednja stručna škola; Podgorica: OŠ „Branko Božović“, OŠ „Maksim Gorki“, OŠ „Sutjeska“, OŠ „Štampar Makarije“, OŠ „Vlado Milić“, OŠ „Milan Vukotić“, OŠ „Savo Pejanović“, OŠ „Marko Miljanov“, OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, Gimnazija „Slobodan Škerović“, Građevinska škola „Inž. Marko Radević“, Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“; Rožaje: OŠ „Mustafa Pećanin“, OŠ „25. maj“, Srednja stručna škola; Šavnik: Obrazovni centar; Tivat: OŠ „Drago Milović“; Tuzi: OŠ „Mahmut Lekić“; Ulcinj: OŠ „Boško Strugar“, OŠ OŠ „Maršal Tito“.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da je prilikom obilaska utvrđeno da Pomorska škola u Kotoru i OŠ “Dušan Obradović” na Žabljaku ipak ne ispunjavaju uslove za otvaranje stomatoloških ambulanti, pa će Ministarstvo zdravlja obezbijediti prostor u Domovima zdravlja navedenih opština, kako bi djeca iz ovih regiona imala jednak pristup stomatološkoj zaštiti.

“U Stručoj medicinskoj školi u Podgorici je procijenjeno da nije potrebno vršiti intervencije jer je sve u funkciji i zadovoljava zahtjevane uslove, te smo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete obezbijedili da se u ovoj školi otvori stomatološka ambulante uz omogućeno korištenje postojećeg prostora i opreme”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja su poručili da, s obzirom da ovaj projekat obuhvata i nabavku medicinske opreme za potrebe rada navedenih ambulanti, raspisivanje tendera za taj segment očekuje se početkom ove sedmice.

“Ministarstvo zdravlja nastavlja da aktivno prati ovaj projekat sa željom da u što kraćem roku obezbijedimo uslove za početak radova u premetnim ambulantama”, zaključuje se u saopštenju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -