NaslovnaObavještenjaRamusović: Fond još nije donio odluku, ali ne vjerujem da će fiksne...

Ramusović: Fond još nije donio odluku, ali ne vjerujem da će fiksne proteze biti besplatne

- Advertisement -

Udruženje „Roditelji“ podnijelo je inicijativu Frondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore da fiksne proteze budu besplatne. Razlog za to je što su u udruženju prepoznali da zbog lošeg materijalnog stanja roditelji neke djece, koja imaju određene nepravilnosti vilice, nisu u mogućnosti da izdvoje 600 eura za fiksnu protezu za jednu vilicu, odnosno 1.200 eura za obje. Za sada nije dobijen nikakav zvaničan odgovor.
-Nismo dobili ništa od Fonda, samo su nam rekli da će razmotriti naš prijedlog. Čekamo odgovor – rekla je za naš portal Kristina Mihailović, predsjednica udruženja.
Iako se „Roditelji“ nadaju da će odgovor biti pozitivan, po svoj prilici od toga neće biti ništa.

-Fond još nije dobio nikakvu odluku. Naš direktor je dao da se napravi analiza, a javnost će na vrijeme biti obaviještena o odluci. Međutim, ne vjerujem da je moguće tako nešto, to su ogromna sredstva koja treba da se izdvoje, kao što je direktor u javnosti već objasnio. Da bi se donijela takva odluka, mora da se razgovara na višim instancama. Možda će država odlučiti da izdvoji zaista ogromnu sumu novca za tako nešto, ali je to teško očekivati jer nijedna zemlja u okruženju, kao bi bogatije zemlje Evrope i svijeta ne daju novac za fiksne proteze, ali mislim da nije moguće da se izađe u susret toj inicijativi da fiksne proteze budu besplatne – rekao je Amer Ramusović, PR Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -