NaslovnaObavještenjaRačun Stomatološke komore Crne Gore u blokadi, za nešto više od dva...

Račun Stomatološke komore Crne Gore u blokadi, za nešto više od dva mjeseca potrošeno skoro 26.000 eura

- Advertisement -

Smijenjeno rukovodstvo Stomatološke komore Crne Gore na čelu sa dr Goranom Mandićem, nastavilo je sa nedomaćinskim poslovanjem.

Iskoristili su činjenicu da se v.d. predsjednik Nikola Barović ne može upisati u Centralni registar privrednih subjekata, zbog greške pravnika iz Ministarstva zdravlja, i trošili su novac sa računa komore. Barović je, na kraju, ipak uspio da to zaustavi, pa je račun sada u blokadi.

Izvod iz bankovnog računa Stomatološke komore Crne Gore

“Poštovane koleginice i kolege, članovi Stomatološke komore Crne Gore, račun Komore je od 14.09. 2021. godine blokiran i više ni jedan jedini cent ne može da se potroši sa računa. Povod zbog čega sam blokirao račun je uvid u bankovni listing za period od 01.07. pa do 13.09. tekuće godine i moram da vas obavijestim da je za taj period sa računa potrošeno bezmalo 25.961,02 eura. A sjetićemo se svi da je Komora bila na kolektivnom odmoru u period od 15.07. pa do 13.08. 2021. godine. Trenutno na računu ima svega 87.603,06 eura. Poštovane kolege, želim da Vas obavijestim da ne uplaćujete Vaše mjesečne članarine komori, dok u potpunosti ne riješimo situaciju u kojoj se nalazimo i sve istjeramo na čistac”, stoji u dopisu dr Barovića, dostavljenom našem portalu.

On je osvrnuo i na subotnji incident u Budvi, kada je Mandić fizički nasrnuo na ekipu portala stomatologija.me.
“Mučki i podmukli napad bivšeg predsjednika Komore na novinara-producenta portala stomatologija.me, na očigled brojnih kolega i inostranih predavača, ostaće upamćen kao primjer koliko čovjek može otići nisko u želji da sačuva funkciju. Udarac u lice od strane čovjeka koji je pred penzijom i na kraju svoje karijere je finale jedne propasti i ljudske i moralne, pečat na degradaciju sebe kao persone i svih nas kao struke. Njegov rad u Komori i beskrupulozna borba da zadrži poziciju u istoj, ostaće vječita mrlja i sramota u istoriji stomatologije Crne Gore”, zaključio je dr Nikola Barović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -