NaslovnaSavjetiQuick Aligner - Folije za ispravljanje zuba

Quick Aligner – Folije za ispravljanje zuba

- Advertisement -

Po prvi put u Crnoj Gori, predstavljamo QUICK ALIGNER brend – sistem folija za ispravljanje zuba. Proceduru kreirao Dr Nikola Barović. U 80% slučajeva trajanje terapije nije duže od dva mjeseca.

Quick Aligner tehnika je tretman čiji se aparati sastoje od estetski prihvatljivih, komfornih, efikasnih, naprednih providnih folija. Set folija služi za ispravljanje zuba i moguće je u jednom koraku, jednom posjetom kod stomatologa, dobiti komplet za cijelu terapiju.

Ispravljanje zuba folijama je alternativa metalnim bravicama i cilj je da ispravi zube i pravilno ih rasporedi u prethodno dizajniranom položaju. Sile koje djeluju na zube su raspoređene cijelom površinom zuba, a ne samo na površini bravice i u pitanju su slabe ali konstantne sile, koje su bolje za pomjeranje zuba jer ne oštećuju parodoncijum pomjeranog zuba.

Prateći svjetske trendove, zahvaljujući savremenim tehnologijama, odlučili smo se za kreiranje proizvoda Quick Aligner i 3d planu terapije na jednom mjestu u Aesthetic & Dental Centar Barović.

Kako tendencija potražnje ukazuje da se želi kraći, manje invazivan i estetski prihvatljiviji ortodontski tretman, u zubotehničkoj laboratoriji, jedino na našem tržištu, dostupan je komforan, nevidljiv i ugodan sistem za rješavanje problema nepravilno rasporedjenih zuba.

Danas sa ponosom možemo reći, da smo u kratkom vremenskom periodu uspjeli da postanemo zubotehnička laboratorija sposobna da odgovori na sve zahtjevne savremene rekonstruktivne i estetske stomatologije.

Budući da naša zubotehnička laboratorija posjeduje svu opremu koja prati razvoj svjetske tehnologije i dentalne materijale sa CE sertifikatom, kao dokaz kvaliteta naših usluga jeste i činjenica da većina stomatoloških ordinacija za svoje pacijente protetske radove povjeravaju upravo nama.

Plan terapije – za izradu Quick Aligner folija:
1.Uzimamo otiske gornje i donje vilice kao i zagrižaj jer nam oni pokazuju odnos gornje i donje vilice u prostoru
2.Izlivamo modele
3.Skeniranjem modela ili otiska vilica dobijamo digitalizovani-virtuelni model vilica

Sva pomjeranja zuba u stvari radimo pomoću Quick Aligner software-a. Poseban program koji omogućava da svaki zub možemo staviti u adekvatan, željeni položaj. Kad smo virtualno doveli zube u željeni poredak, softver sva pomjeranja dijeli na broj folija koje su potrebne da bi se uspostavio ovakav poredak zuba. Naime, svaka folija pomjera zube 0,2-0,3 mm u željenom smjeru i to u periodu od 2-3 nedelje.

Quick Aligner software – precizno predviđa i planira pomjeranje zuba, tako da odmah izradjuje potreban niz folija. Pacijent terapiju počinje rednim brojem 1. Nosi foliju 1, 2 do 3 nedelje.

Nošenje je individualno jer nemaju svi istu gustinu kosti, isti raspored i veličinu zuba. Vrijeme nošenja je jako bitno. Folije se nose preko noći i što više u toku dana, za 24h bar 14-16 h.

Postupak se ponavlja do zadnje folije. Zadnja folija se nosi i kao RETENCIONA. Zadnja folija za ispravljanje zuba je čuvar postignutih efekata terapije. Prvih mjesec dana se nosi 14-16h dnevno nakon toga se vrijeme nošenja postepeno skraćuje, a noćno nošenje se praktikuje bar 12 mjeseci.

PREDNOST QUICK ALIGNER folija u odnosu na klasičan fiksni aparat.
*Mogućnost intervencije na zubima
*Bolje održavanje oralne higijene
*Tanke su, providne i prijatne za nošenje
*Kako odmah dobijete terapijski niz folija ne morate dolaziti na česte kontrole
*U estetskom smislu su superiorne.

Konsultacije možete zakazati putem telefona na broj +382 069 725 825 – Aesthetic&Dental Centar Barović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -