Naslovna Obavještenja Protest stomatologa u Francuskoj zbog nedostatka zaštitne opreme

Protest stomatologa u Francuskoj zbog nedostatka zaštitne opreme

Stomatolozi u Francuskoj, koji su tokom pandemije morali da rade u hitnim slučajevima, rizikujući tako svoj život, počeli su da protestuju zbog nedostatka zaštitne opreme.

Naime, od njih je traženo da se vrate na svoj posao, bez obzira na to što, pogođeni krizom COVID-19, nemaju dovoljno sredstava za zaštitnu opremu koja im je preko potrebna za nastavak rada.

Kao zdravstveni radnici, koji su poslije ljekara najviše izloženi zarazi, usljed stvaranja aerosola, svi stomatolozi se suočavaju sa velikim izazovima.

Foto: bizlife.rs

Pred njima su problemi ekonomske održivosti, a nekima čak prijeti i gašenje.

Oni su stoga organizovali izuzetno neobičan, ali istovremeno veoma simboličan vid protesta koji dobija sve veću popularnost na društvenim mrežama.

Slikali su se goli, pokazujući na taj način koliko su bespomoćni i osjetljivi na infekciju.

Izvor: Bizlife

- Advertisment -

POPULARNO

Stupio na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, velike novčane kazne za nepoštovanje

Objavljivanjem u Službenom listu (broj 64/2020), stupio je na snagu Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Kako stres utiče na vaše zube?

Već je poznato da prilikom stresnih situacija možete da dobijete glavobolju, bolove u stomaku, ali i osjećaj “da ćete pući”.

Snimak zuba – sve što treba da znate

Snimak zuba u stomatologiji koristi se kao pomoćno dijagnostičko sredstvo. Uz pomoć njega stomatolog može da procijeni stanje zuba i okolne kosti....

Deset zanimljivih činjenica o zubima koje možda niste znali

Usta nisu sterilna sredina!Nikako! U ustima živi preko 250 vrsta bakterija. Kako onda to da je četkanje toliko važno ako ih tako...
- Advertisment -