NaslovnaObavještenjaProsječne cijene stomatoloških usluga u Nikšiću

Prosječne cijene stomatoloških usluga u Nikšiću

- Advertisement -

Nikšić je najveća opština u Crnoj Gori, a drugi grad po broju stanovnika, poslije Podgorice.

U gradu pod Trebjesom ima nekoliko vrhunskih ordinacija, koje su opremljene po najvećim evropskim i svjeskim standardima i koje pružaju sve vrste stomatoloških usluga na najvećem mogućem nivou.

Na zahtjev naših čitalaca, istraživali smo koje su prosječne cijene stomatoloških usluga u tom gradu. Prvi stomatološki pregled je 20 eura, prva pomoć (drenaža) upola manje.

Kompozitne plombe su 30, a kompozitna nadogradnja 40 eura. Liječenje kanala korijena i vađenje zuba koštaju 20 eura.

Za komplikovano vađenje zuba potrebno je izdvojiti 30 eura, koliko i za uklanjanje zubnog kamenca i poliranje. Bijeljenje zuba po vilici je 100 eura, a totalna proteza 200. Parcijalna proteza košta 180, skeletirana proteza (vizil) je 350, a parcijalna proteza do pet zuba 100.

Reparatura proteze je 10 eura, kao i dodatak zuba na protezu. Za podlaganje proteze je potrebno izdvojiti 30 eura, dok je cijane totalne proteze sa porcelanskim zubima 300 eura.

Apikotomija zuba je od 120 do 150 eura, hirurško vađenje impaktiranog umnjaka je 150 eura, a uklanjanje frenuluma i plika 80.

Metalokeramička krunica je 100, a cirkonijum bezmetalna keramička krunica duplo skuplje. Privremena krunica i livena nadogradnja su po 30 eura. Fiksni ortodontski aparat je oko 900 eura, a dentalni implanti Zimmer i Straumann su od 600 d 750 eura.

Izbor stomatologa u Nikšiću.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -