NaslovnaObavještenjaProsječne cijene protetike u Crnoj Gori

Prosječne cijene protetike u Crnoj Gori

- Advertisement -

Stomatološka protetika je nauka koja se bavi nadoknadom zubnih tkiva, izgubljenih iz različitih razloga. Mogući uzroci gubitka jednog ili više zuba mnogobrojni su: karijes, oboljenja zubnog nerva (pulpe) i okolnog tkiva, povrede, parodontopatija, traumatski zagrižaj, abrazija, erozija, nepravilnosti u razvoju zubnih tkiva…

Nedostatak jednog ili više zuba za pacijenta može da ima zdravstveni, socijalni, estetski i psihološki značaj. Zbog toga je vema važno da se nadomjesti izgubljeni zub. Portal stomatologija.me je istraživao i prenosi vam prosječne cijene protetike u Crnoj Gori.

Parcijalna klasična i totalna proteza koštaju po 300, parcijalna wizil proteza 500, a parcijalna i totalna silikonska proteza po 450 eura.

Foto: prosperdentalhealth.com

Mala reparatura proteze je 30, srednja 40, a velika 50 eura. Dodatak zuba na protezi i repšaraturu kukice na protezi moraćete da platite po 20 eura.

Direktno podlaganje proteze je 80, a indirektno podlaganje proteze u laboratoriji 100 eura. Po 30 eura košta skidanje mosta i krunice, odnosno cementiranje krunice i mosta.

Livena nadogradnja je 50, a privremena krunica i mosta po članu (ordinacijski) 10, a privremena laboratorisjska krunica je 30 eura. Metalokeramička kruna porcelan na čeliku je od 130 do 150, a bezmetalna keramička kruna (zirkon) od 250 do 300 eura.

Bezmetalna kruna litijum disilikat ajnpres je 300, ugradnja atečmena i prečki 200, metalokeramička kruna na implantatu 150, a ljuspice viniri od 250 do 300 eura.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -