NaslovnaEdukacijaProljećni simpozijum dječje stomatologije „Svakodnevni problemi i praktična rešenja“

Proljećni simpozijum dječje stomatologije „Svakodnevni problemi i praktična rešenja“

- Advertisement -

Klinika za dečju i prevetnivnu stomatolgiju i Udruženje dječjih stomatologa Srbije u subotu prvog aprila organizovaće proljećni simpozijum dječje stomatologije Svakodnevni problemi i praktična rešenja“ u beogradskom Sava centru.

Kako navode organizatori skup će biti organizovan kao dio programa kontinuirane edukacije. Prdavanja će, kako je saopšteno, biti namijenjena praktičnom radu dječjeg stomatologa  usvakodnevnoj  stomatloškoj praksi i obuhvatiće jasne smjernice za rad i upotrebu određenih medicinskih sredstava.

Predavači će biti istaknuti domaći stručnjaci iz ove oblasti, a prvi će govoriti prof. Dejan Marković o potrebi podloge u restaurativnoj stomatologiji. Prof. dr Zoran Vulićević govoriće o primjeni mostva i adhezivnih tehnika u adolescentskom dobu, dok će prof. dr Jelena Mandić prisutne uputiti u značaj izbora hirurške proceduri u terapiji mekih tkiva kod djece. Osim njih riječ će imati i prof. dr Vanja Petrović koji će govoriti na temu zamora kod stomatologa, doc. dr Jelena Roganović će prisutne upoznati sa rezistencijom prema antibioticima, dok će asist. dr Ana Vuković držati slovo o vrstama i doziranju lokalnih anestetika.  Simpozijum će zatvoriti predavanja asist. dr Jelene Juloski koja će govoriti o segmentnim matricama koje vode do funkcionalne aproksimalne površine i dr sci. Jovanhe Juloski koja će odgovoriti na pitanje kada je vrijeme za uput djeteta kod ortodonta.

Kotizacija za učešće na skupu iznosi 2000 dinara, a uplata se vrši na žiro račun Udruđenja dječjih i preventivnih stomatologa Srbije 205-104902-50, sa pozivom na broj 1617 i svrhom uplate „Prolećni simpozijum“.

Za učešće na skupu možete se prijaviti pozivom na broj telefona 011 268 29 84 ili putem e-maila na adresu udps.srbija@gmail.com.

Detalje možete naći na ovom linku.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -