fbpx
NaslovnaObavještenjaProf. dr Nadežda Basara otvorila 42. Medident

Prof. dr Nadežda Basara otvorila 42. Medident

- Advertisement -

42. Međunarodni sajam medicine i stomatologije Medident 2017, otvoren je u četvrtak, 12. oktobra i trajaće do subote 14. oktobra. Sajam je otvorila jedna od najpoznatijih i svjetski najpriznatijih hematologa, prof. dr Nadežda Basara.

– Medicina se razvija munjevitom brzinom, a da bi se držao korak sa svetskim dostignućima važno je učestvovanje na stručnim skupovima, razmena viđenja medicine sa kolegama, kao i upoznavanje sa mogućnostima i efektima savremene i precizne dijagnostike. Pošto se Srbija nalazi visoko na listi zemalja koje imaju veliki broj obolelih od karcinoma u odnosu na broj stanovnika, posebnu pažnju treba usmeriti na preventivu, a izuzetno je važan i timski rad u kome nema mesta sujeti – kazala je ona na otvaranju.

Ona je govoreći o značaju medicine navela da je pacijent centar oko kojeg se sve vrti, te da cijelo društvo treba da radi na tome da tako i ostane, jednako kao i na sprečavanju širenja nadriljekarstva.

– Pravovremeno informisanje bitno je i za sprečavanje nadrilekarstva, u tom poslu su bitni mediji, ali aktivno moraju da se uključe i lekarska društva, lekarske komore, Ministarstvo zdravlja i sve druge srodne institucije – zaključila je dr Basara.

Nakon nje, na otvaranju je govorio dr Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja vlade Republike Srbije koji je napomenuo da je Medident sjajna manifestacija koja zdravstvenim radnicima pomaže da prate svetske trendove.

– Za zdravlje nacije bitna je i stomatološka preventiva, promovisanje tehnoloških dostignuća, ali i druženje i razmena iskustava zdravstvenih radnika na Sajmu medicine i stomatologije. Domaćinima, izlagačima i posetiocima želim uspešan Sajam, a nadam se da će Medident i dalje nastaviti da raste – poručio je on.

Mikodental obilježio tri decenije uspješnog poslovanja

Učešćem na ovogodišnjem Medidentu, kompanija Mikodental obiljležava 30 godina od osnivanja i uspješnog poslovanja. Uz veliki broj premijera, przentacija, promocija i akcija, Mikodental daje specijalni popust na zubnu tehniku. Najveći je popust na na Zirkonzahn CAD/CAM sisteme, popust od 50 odsto važi na sve setove Shofu keramike, a na akciji su i stomatološki aparati i materijali.

Ovo je samo još jedan razlog da posjetite štand jednog od najvećih distributera stomatološke opreme u Srbiji i regionu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -