NaslovnaObavještenjaProf. Dr Dušan Đurić u Podgorici održao predavanje o antibioticima

Prof. Dr Dušan Đurić u Podgorici održao predavanje o antibioticima

- Advertisement -

PODGORICA – Predavanje prof. Dr Dušana Đurića o racionalnoj upotrebi antibiotika tokom liječenja dentalnih infekcija održano je u subotu u Podgorici, u Hotelu Ramada. Organizatori događaja su kompanije Farmegra i Dr Theiss.

Na samom početku događaja, obratio se dr Marko Kovačević, prodajni menadžer kompanije „Dr Theiss“. Dr Kovačević je predstavio kompletnu paletu proizvoda Lacaluta, gdje je govorio pojedinačno o svakom proizvodu i reziltatima studijama koje su koje su se odnosile na djelotvornost svih lacalut proizvoda.

Prof. dr Dušan Đurić sa Instituta za rehabilaticiju Beograd i Fakulteta Medicinskih nauka održao je predavanje na temu ”Terapija dentogenih infekcija – Racionalna primjena antibiotika” . Ovo predavanje je okupilo stomatologe iz skoro svih gradova Crne Gore. Predavanje se sastojalo iz dva dijela. Prvo predavanje se odnosilo na racionalnu primjenu antibiotika, mehanizmu rezistencije i protokolima primjene.

Nakon održanog predavanja, učesnici su imali priliku da urade interaktivni test sa profesorom gdje su na navedenim primjerima, govorili o različitim mogućnostima terapije dentogenih infekcija, kada je antibiotska terapija u pitanju.

Ovo predavanje je zvanično bodovano od strane Ljekarske komore Crne Gore sa 5 bodova.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -