NaslovnaObavještenjaPrivremena licenca za rad u Crnoj Gori za stomatologa 1.200 eura

Privremena licenca za rad u Crnoj Gori za stomatologa 1.200 eura

- Advertisement -

Ako neki stomatolog sa prostora bivše Jugoslavije želi da dobije privremenu licencu za rad u Crnoj Gori, moraće da izdvoji čak 1.200 eura i uplati na račun Stomatološke komore Crne Gore.

To je više od deset puta skuplje nego u zemljama u okruženju. Uz to, mora da dostavi dokaz o uplati 10 eura na ime mjesečne članarine i svih neplaćenih članarina do dana podnošenja zahtjeva prilikom obnove licence.

Foto: closetworks.com

Uz zahtjev za izdavanje licence, potrebno je dostaviti: ovjerenu fotokopiju dozvole za privremeni boravak i rad, odnosno dozvole za privremeni boravak (ili fotokopiju sa originalom na uvid). Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom fakultetu (ili fotokopiju sa originalnom na uvid) kao i ovjeren prevod od strane stalnog sudskog tumača ukoliko je diploma ili uvjerenje na jeziku koje nije govorno područje kao naše (ovjerenu fotokopiju ili fotokopiju sa originalom na uvid).

Rješenje o priznavanju (nostrifikaciji) diplome ili uvjerenja za one koji su završili fakultet u bivšim republikama SFRJ (sem Srbije) poslije 1991. godine (ovjerenu fotokopiju ili fotokopiju sa originalom na uvid). Rješenje o priznavanju (nostrifikaciji) diplome ili uvjerenja za one koji su završili fakultet na teritoriji republike Srbije poslije januara 2008. godine (ovjerenu fotokopiju ili fotokopiju sa originalom na uvid).

Foto: commercial.bmoharris.com

Rješenje o izvršenom izjednačavanju inostrane kvalifikacije nivoa obrazovanja sa kvalifikacijom nivoa obrazovanja u Crnoj Gori (ovjerenu fotokopiju ili fotokopiju sa originalom na uvid). Ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu u Crnoj Gori (ili fotokopiju sa originalom na uvid).

Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenoj specijalizaciji ili ovjerenu fotokopiju rješenja o priznavanju uvjerenja ili diplome (ili fotokopiju sa originalom na uvid). Ovjerenu fotokopiju rješenja da se ne vodi krivični postupak zbog povrede Kodeksa stomatološke zdravstvene etike i da mu nije izrečena mjera zabrane obavljanja zdravstvene djelatnosti ne stariju od 6 mjeseci iz države iz koje dolazi prlikom izdavanja prve licence odnosno iz Crne Gore za svaku narednu obnovu (ili fotokopiju sa originalom na uvid).

Ovjerenu fotokopiju Izvoda iz matične knjige vjenčanih, za one koje su udajom promijenili prezime (ili fotokopiju sa originalom na uvid). Dokaz o poznavanju crnogorskog jezika izdat od nadležene ustanove visokog obrazovanja (original ili fotokopiju sa originalom na uvid).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -