NaslovnaObavještenjaPrijemni ispit na Medicini i Stomatologiji, ostali programi elektronski upis

Prijemni ispit na Medicini i Stomatologiji, ostali programi elektronski upis

- Advertisement -

Za upis na Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore prijemni ispiti se polažu na programima Medicina i Stomatologija, dok će na ostalim programima za srednjoškolce iz Crne Gore biti dostupan elektronski servis upisa, kroz pilot projekat Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore.

Riječ je o programima Farmacija i primijenjeni studijski program Visoka medicinska škola u Beranama i Primijenjena fizioterapija, u Igalu. Elektronski servis biće dostupan za one srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva u Crnoj Gori.

Prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić (Foto: ucg.ac.me)

U slučaju prijave srednjoškolaca iz inostranstva ili nepotpunih podataka za četiri godine školovanja, kandidati će moći da dostave dokumentaciju studentskoj službi. Kad je riječ o prijemnom ispitu na Medicini i Stomatologiji, srednjoškolci polažu testove iz predmeta Biologija i Hemija, u skladu sa Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore .

Prodekanka za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić savjetuje srednjoškolce da se pripremaju iz udžbenika koje su imali u srednjoj školi. a po modelu oblasti brošure „ Zbirka zadataka iz Biologije i Hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. godine.

Foto: ucg.ac.me

“Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Ponosni smo na kandidate koji kao najbolji srednjoškolci biraju Medicinski fakultet. Interesovanje najboljih učenika je reprezent statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori“, kazala je prodekanka Vuksanović-Božarić.

Ona ističe da, u skladu sa svjetskim trendovima, Medicinski fakultet UCG savremenim metodologijama kontinuirano unapređuje kvalitet nastavnog procesa, sa ciljem da doktori medicine budu prepoznati po usvojenim znanjima i vještinama baziranim na ishodima učenja uz očuvanje akademskog integriteta, što je podsticajni milje za nauku i istraživanje. Prodekanka za nastavu Vuksanović-Božarić poručila je zainteresovanim kandidatima:

“Selekcijom interesovanja napravite pravi izbor najhumanijeg posla na svijetu liječenja i spašavanja tuđih života. Bićete ponosni na svoje zanimanje, a možete ga steći punom posvećenošću, cjeloživotnim radom, upornošću i višegodišnjim odricanjem, spremni da svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenju ljudi. Svojim stabilnim karakterom, znanjem, stečenim vještinama, radom i idejama unapređujte zdravstveni system u Crnoj Gori. Svjesni društvenog ugleda medicinske struke, budite uspješniji od svojih učitelja!”

Izvor: Univerzitet Crne Gore

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -