NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Rextar-X, portabl intraoralni rentgen aparat

Predstavljamo: Rextar-X, portabl intraoralni rentgen aparat

- Advertisement -

Rextar-X je poslednja generacija ručnih rtg aparata, potpunog novog dizajna među Rextar aparatima. Uloženo je mnogo truda i rada u kreiranju Rextar-X. Korisnici Rextar-X rtg aparatom mogu rukovati jednom rukom, operativni softver je mnogo bolji, a implementirane tehničke specifikacije spadaju u najbolje na svijetu.

Smart tasteri memorišu vaše potrebe

Rextar-X posjeduje četiri nova tastera na dispjelu. Ovi tasteri isgledaju kao tasteri za mijenjanje programa na vašem daljinskom upravljaču za TV.

Imate mogućnost kategorisanja pacijenata u četiri slučaja. Za ta četiri slučaja možete memorisati željene parametre ekspozicije na svakom od Smart tastera. Nakon toga, samu ekspoziciju pacijenta radite u tri koraka: Uključivanje aparata – Odabir željenog Smart tastera – Pritisak na tastar za ekspoziciju.

Takođe, možete vršiti promenu parametara po želji. Posebni tasteri nude izbor tipa pacijenta (odrasli ili djeca) i izbor tipa zuba (gornji ili donji očnjak, molari).

Dizajniran za rad jednom rukom

Kod snimanja rtg-aparatom, operater je zauzet pozicioniranjem aparata i postavljanjem digitalnog senzora ili filma na pacijentov zub. Rad tzv. portabl rtg-opremom zahtijeva obje ruke, zbog prevelike težine i pozicioniranosti funkcijskih tastera sa lijeve ili desne strane aparata. Tako da vam je potreban asistent ili morate tražiti pomoć pacijenta, koji pridržava sensor ili film.

Sa druge strane dizajn Rextar-Xa je takav da se traka za ruku, taster za aktiviranje i taster za ekspoziciju nalaze sa iste strane. Nadalje, kompaktnost dimenzija i mala težina vam omogućuju upotrebu samo jednom rukom. Jednom rukom možete manipulisati aparatom, a drugom rukom pozicionirati i kontrolisati pacijenta.

Visokokvalitetan portabl rtg sistem

Kompletna Rextar serija posjeduje najbolje tehničke specifikacije među portabl rtg-aparatima, stavljajući posebnu pažnju na kvalitet snimka i sigurnost.

  • Visokofrekventni generator x-zraka (70 kV, fiksirano 2 mA)
  • Visokokvalitetna Toshiba rtg-cijev (tačka fokusa 0,4 mm)
  • Ciljni ugao 12°
  • Raspon od 43 koraka vremena ekspozicije (0,01 – 1,30 s)

Dizajniran razmišljajući o sigurnosti

  • Ograđena dvostruka olovna zaštita
  • Ergonomski dizajn smanjuje rizik od ekspozicije rasipanjem radijacije
  • Pouzdana sigurnost štiti korisnika, kako bi on ostao pored pacijenta za vrijeme procedure

Kompatibilan sa svim senzorima

Svi tipovi digitalnih UBS sensora, koji postoje u svijetu, mogu se detektovati sa Rextar-X rtg aparatom (konvencionalni filmovi, digitalni senzori, fosforne pločice).

Napredna baterija

Rextar koristi bateriju kao izvor energije. Jednim punjenjem je moguće napraviti do 300 ekspozicija. Bateriju je moguće puniti isključivo originalnim punjačem, koji je sastavni dio isporuke. Kompanija Posdion je u razvijanju baterije za Rextar seriju rtg-aparata tijesno sarađivala sa Samsungom.

Sigurnost

Osnovno pravilo bilo koje radiološke procedure u odnosu na ljudski život je smanjiti rasipanje radijacije na pacijenta i operatera koliko je to moguće, uz postizanje dijagnostičkog zahtjeva. Svi Posdion Rextar rtg-aparati su dizajnirani za maksimalnu sigurnost.

Ugrađena dvostruka olovna izolovacija Rextar aparata osigurava eliminisanje rasipanja radijacije – štiteći tako operatera koji je blizu aparata. Ekspozicija pri upotrebi Rextar rtg-aparata je čak i manja od dozvoljena doza za operatera.

Za dodatne informacije o ovom proizvodu i njegovoj cijeni možete se obratiti distributeru, kompaniji Plast-DENT na broj telefona +381 18 230 984, ili putem e-maila na adresu office@plastdent.com.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -