fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: PRGF® Endoret® tehnologiju i BTI implant system

Predstavljamo: PRGF® Endoret® tehnologiju i BTI implant system

- Advertisement -

Znate li što je to plazma bogata faktorima rasta i na koji način može pomoći u svakodnevnoj dentalnoj praksi? PRGF®-Endoret® (Plasma Rich in Growth Factors) je najnapredniji sistem na tržištu za dobijanje vlastite plazme bogate trombocitima i faktorima rasta.

Bazira se na formulaciji i korištenju pacijentovih vlastitih stanica s biološkom aktivnošću, faktorima rasta i fibrinskim biomaterijalom za stimulaciju i ubrzanje cijeljenja i regeneracije tkiva.

Područja dentalne medicine gdje se pokazala izuzetno uspješnom su postekstrakcijska područja, parodontni defekti, vertikalni rast, ekspanzija grebena, te sinus lift – krestalni ili lateralni. Ovo je 100% biokompatibilna tehnologija sa odličnom raznolikošću, sigurnošću i učinkovitošću čiji je postupak dobijanja izuzetno jednostavan i prilagođen radu u dentalnoj medicini.

Cijela priča o PRGF Endoret tehnologiji dobija puno dublji smisao kada govorimo o području implantologije. U toj grani dentalne medicine svakodnevno se susrećemo s novim izazovima. Prije je izazov bio postavljanje implantata pacijentu s velikom resorpcijom kosti, a danas je izazov kako riješiti takav problem služeći se minimalno invazivnim hirurškim tehnikama.

Da li je važan tip, dizajn i površina implantata ili hirurške tehnike kao i protetska rehabilitacija? Danas postoje i dostupna su Vama ekskluzivna rješenja za različite probleme u ekstremno resorbiranoj atrofičnoj vilici – to su SHORT implantati već od 5,5mm dužine te 3.0 implantati već od 2,5mm promjera. Komibnujući ih s PRGF Endoret tehnologijom, povećavamo predvidljivost ovakvih zahvata, te smanjujemo hiruršku traumu za pacijenta.

Sva navedena rješenja plod su 25-godišnjeg istraživanja i rada na BTI Biotechnology institutu iz Španije na čelu sa osnivačem i začetnikom dr Eduardom Anituoum.
Za sva pitanja i informacije stojimo na raspolaganju na niže navedenim brojevima telefona i e-mail adresi. Takođe Vas upućujemo na našu web stranicu gdje možete saznati više o nama i našim proizvodima te stranicu Biotechnology Instituta: www.bti-adria.com i www.bti-biotechnologyinstitute.com

Dodatne informacije o proizvodu, cijeni, načinu isporuke, možete dobiti u Interdentu iz Celja. Broj telefona je +386 (0)3 425 62 00, a e-mail: info@interdent.cc

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -