NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Planmeca PlanMill® 40 S

Predstavljamo: Planmeca PlanMill® 40 S

- Advertisement -

Planmeca PlanMill® 40 S je odličan izbor za brzo i precizno glodanje direkno u dentalnoj klinici. Svojim unapređenim performansama i brojnim pametnim karakteristikama, mašina nudi najnapredniju moguću izradu.

Izuzetno glodanje u dentalu
Planmeca PlanMill 40 S je state-of-art mašina za glodanje, koja nudi izuzetnu preciznost do nivoa mikrona. Pametne putanje alata mašine su optimizovane, kako bi odgovarale karakteristikama različitih materijala. Zahvaljujući svojim linearnim motorima Planmeca PlanMill 40 S izrađuje vrhunske restauracije koje su proizvedene da traju.

Foto: plastdent.com

Visokobrzinsko glodanje
Planmeca PlanMill 40 S je idealna za klinike koje teže maksimalnoj efikasnosti. Njena dva vretena sa 4-osovinskom geometrijom izrađuju krunice za ca. 8-10 minuta po restauraciji.

Automatska izmjena alata
Planmeca PlanMill 40 S posjeduje automatizovan magacin za 10 alata. Pored toga što bira adekvatan alat za svaku restaurauraciju, on i automatski mijenja slomljen ili istrošen alat.

Usklađen tok rada
Od dnevnog čišćenja i zamjene tečnosti do periodičnog preventivnog održavanja – uz implementirani vodič, održavanje Planmeca PlanMill 40 S mašine ne može biti jednostavnije.

Svestrano glodanje u dentalu
Planmeca PlanMill 40 S se može koristiti sa blokovima za rezanje i blokovima za abatmene. Mašina može glodati široku paletu indikacija, kao što su krunice, fasete, mostove sa rasponom do šest članova i hibrid abatment krunice.

Potpuna chairside integracija
Planmeca PlanMill 40 S je dio Planmeca FIT® – chairside CAD/CAM sistem, koji kombinuje kompletan restaurativni proces, od skeniranja preko dizajniranja do izrade. Planmeca FIT omogućuje klinikama da izrade restauracije već u prvoj pacijentovoj posjeti.

Tehničke specifikacije:
Tehnički podaci:
*napajanje: 100/240 VAC
*frekvencija struje: 50/60 Hz
*potrošnja: 1000W
*težina : 72,6 kg
*dimenzije (zatvorena) : (Š x V x D)662 x 441 x 544mm
*magacin alata: 10 alata, automatsko menjanje
*vreteno: 80 000 min¯¹
*povezivanje: Cat5 ili Cat6 Ethernet kablovi

Foto: plastdent.com

Uslovi rada:
*5-40 °C
*0-80% relativna vlažnost
*maksimalna nadmorska visina 2000m
*minimalno slobodan prostor oko mašine: sa strane 51mm, iza 25mm, iznad 305mm
*zahtijevi za vazduhom: pritisak i protok konstantno 3,5-9,0 bar, minimum 60l/min

Dodatne informacije o proizvodu, cijeni i načinu isporuke, možete dobiti u kompaniji „Plast DENT“ iz Niša. Broj telefona je +381 18 230 984, a e-mail: office@plastdent.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -