fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Philips Zoom - najtraženiji sistem za profesionalno izbjeljivanje zuba

Predstavljamo: Philips Zoom – najtraženiji sistem za profesionalno izbjeljivanje zuba

- Advertisement -

Izbjeljivanje zuba ima najveći stepen porasta potražnje od svih estetsko-kozmetičkih stomatoloških zahvata (u istraživanju provedenom od strane Philipsa, 86% od 3000 ispitanih je izjavilo kako bi željeli da imaju svjetlije zube). Uz više od pet milijuna izvedenih tretmana izbjeljivanja, Philips Zoom sistem je neprikosnoveni lider na području profesionalnog izbjeljivanja zubi. Philips Zoom je najprepoznatljiviji sistem za profesionalno izbjeljivanje zuba, a pacijenti ga sami izričito traže jer znaju da će im omogućiti brze i dramatične rezultate koje priželjkuju. Philips Zoom je, kao najtraženiji sistem profesionalnog izbjeljivanja zuba, idealan način da usrećite svoje pacijente i proširite Vašu praksu. Philips Zoom vam omogućava izbjeljivanje od osam nijansi bez pojave osjetljivosti zuba kod pacijenata u samo 45 minuta.

U poređenju sa svim drugim sistemima izbjeljivanja koji su dostupni na tržištu, Philips Zoom posjeduje: najdugotrajnije rezultate izbjeljivanja, bez pojave/minimalne osjetljivosti kod pacijenata (ACP gel protiv osjetljivosti u svakom pakiranju), najbolje rezultate (kod više od 50% pacijenata postižete nijansu A1 ili svjetlije) i sasvim jednostavan postupak koji izvodi Vaš asistent/higijeničar
Philips Zoom! Whitespeed
*najnovija generacija popularne Zoom! lampe
*LED tehnologija
*radni vijek: 55000 sati
*mogućnost podešavanja intenziteta svjetla (zavisno o individualnoj osjetljivosti kod pacijenata)
*mogućnost plaćanja na rate bez kamata!
Par savjeta vezano za sam postupak izbjeljivanja kako biste iz Philips Zoom! sistema izvukli maksimum:
Važno: vodikov peroksid je potrebno čuvati u frižideru, a iz frižidera ga je potrebno izvaditi dan prije/8h prije samog postupka (kako bi se stabilizovao na sobnoj temperaturi). Pacijenta legnite u blago spušteni ležeći položaj kako bi mu bilo olakšano oticanje sline i gutanje (ne koristiti sisaljke – vodikov peroksid nije toksičan )

Važno: peroksid prije nanošenja na zube kratko promiješajte ( dok ne postane bijele boje ). Ova aktivacija znatno poboljšava rezultat izbjeljivanja. Peroksid se na zube nanosi u debljim slojevima i većim nanosima ( nema potrebe za pedantnošću ). Pravilo je: više gela/jači efekt izbjeljivanja. ACP gel protiv osjetljivosti se nanosi u tankom sloju odmah nakon izbjeljivanja (ne jesti i piti ništa idućih 30minuta). Dati ostatak pacijentu neka ponese kući i te taj isti dan nanese tanak sloj na zube prije spavanja.
Važno: ne ispirati usta vodom za vrijeme postupka ( voda neutralizuje peroksid i zaustavlja izbjeljivanje). Nemojte do kraja spojiti retraktor i vrh lampe. Lampu sasvim primaknite do usta pacijenta, ali je nemojte fiksirati u vodilice na retraktoru. Efekt izbjeljivanja neće biti slabiji, a na ovaj način ćete eliminisati i najmanju šansu da dođe do pomicanja izolacije u ustima (u slučaju da pacijent nije sasvim miran i pomiče glavu lijevo-desno ).

Važno: ne jesti obojanu hranu i pića 24h nakon izbjeljivanja (crno vino, cola, kafa, crni čaj, obojeni sokovi, paradajz, naranče… ). Smiju jesti i piti sve što nije jako pigmentirano ( voda, bijelo vino, zeleni čaj, bijeli hljeb, riža, tijesto, krompir, bijelo meso, jabuke, banane… ). Također, ne koristiti obojane vodice za ispiranje (npr. Listerine ) i obojane paste za zube.
Distributer ovog proizvoda je „OrthoPraxis“ iz Zagreba. Više informacija o proizvodu možete dobiti putem telefona +385 91 45 45 992 ili e-maila: branko.stanicic@ortho-praxis.hr

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -