NaslovnaProizvodiPredstavljamo: PEEK VS. PEKK

Predstavljamo: PEEK VS. PEKK

- Advertisement -

PEEK, PEKK – ovi termini su brojni i konfuzni, ali svi materijali koji spadaju u ovu grupu imaju jednu zajedničku stvar: pripadaju familiji poli-aril-etar-ketona, skraćeno PAEK. PAEK predstavljaju termoplastične mase visokih performansi koje su, zahvaljujući širokom spektru temperatura na kojima djeluju, krutosti i otpornosti na hidrolizu, pogodne za izuzetno zahtijevne zadatke. Kada se upotrebljavaju ove termoplastične mase, mijenja im se samo oblik, ali ne i hemijske karakteristike. To predstavlja krucijalnu prednost! Materijal takođe ne pokazuje znake poroznosti i prisustva rezidualnog monomera.

Najpoznatiji član porodice: PEEK
Posljednjih godina, poli-etar-etar-keton (PEEK) je postao sinonim za polimere najviše klase. PEEK je opšte prihvaćen u medicini i neizostavan je u većem broju specijalnosti.

Najnovije generacije: PEKK
Ne samo teorija već i praktične studije dokazuju prednosti poli-etar-etar-ketona (PEEK) u stomatologiji. Za razliku od PEEK-a, PEKK pokazuje istovremeno amorfne i savršeno jasne karakteristike materijala. Ovo čini PEKK posebno interesantnim. Zahvaljujući svojim jedinstvenim mehaničkim, fizičkim i hemijskim karakteristikama, PEKK nalazi širi spektar upotrebe od PEEK:
-Do 80% veća kompresiona snaga od PEEK-a.
-Širi tehnološki spektar parametara od PEEK-a.

PEKK se nalazi na vrhu PAEK porodice
Hemijska struktura PEKK garantuje najbolje mehaničke karakteristike od svih PAEK materijala. Na primer, PEKK ima do 80% veća kompresiona snaga od PEEK-a. Za razliku od konkurencije, Pekkton® ivory ima jedan dodatni keton. Prisustvo jednog dodatnog ketone rezultira boljim mehaničkim karakteristima.
Prednosti za korisnike:
-Bolje, jednostavnije i brže poliranje.

Prednosti za doktore stomatologije:
-Površina je atraktivnija i kompaktnija, što ima za posledicu smanjeno taloženje mikroorganizama,
-Smanjen rizik od delaminacije.
Struktura baznih monomera je različita. Odnos ketona i etara rezultira različitim mehaničkim i fizičkim karakteristikama.
Struktura polimera se razlikuje, pa se osobine materijala razlikuju kada je reč o snazi, krutosti, temperature topljenja i ponašanju prilikom topljenja.
Struktura polimera se razlikuje, pa se osobine materijala razlikuju kada je reč o snazi, krutosti, temperature topljenja i ponašanju prilikom topljenja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -