NaslovnaProizvodiPredstavljamo: LED lampa za polimerizaciju Bluephase PowerCure 3s

Predstavljamo: LED lampa za polimerizaciju Bluephase PowerCure 3s

- Advertisement -

Bluephase Power Cure 3s– intelegentna LED lampa koja vam omogućava bezbrižnu svjetlosnu polimerizaciju kompozitnih materijala.

Patentirana “Polyvison” tehnologija vaš je lični asistent kad je u pitanju polimerizacija stomatoloških kompozitnih materijala. Sistem automatske asistencije pomaže u postizanju pouzdanih rezutata.

Lampa automatski detektuje pomjeranja u toku polimerizacije i upozorava korisnika na nepravilan rad vibracijom i ukoliko je potrebno automatski produžava ekspoziciju za 10%. Ukoliko je pomjeranje lampe preveliko i zbog toga polimerizacija nemoguća ili nepotpuna, svjetlo će se automatski isključiti i u tom slučaju polimerizacija mora da se ponovi.

Bluephase PowerCure takođe sadrži sistem “anti sjaj” zaštite koji onemogućava uključivanje lampe ako se uperi u oko.

Prednosti:
-pouzdani performansi stvrdnjavanja za sve svetlosno polimerizujuće materijale zahvaljujuči tehnologiji “polywave LED”
-kratko vrijeme polimerizacije od 3 sekundi zahvaljujući intenzitetu od 3.000 mW/Cm2
-10mm široki svjetlosni vodić za uštedu vremena

-dodatni program prije-polimerizacije
3S PowerCure System
Kada se rade direktne restauracije klase I i II permanentnih zuba, ekspozicija okluzalno u trajanju od 3s sa Bluephase Power Cure je dovoljna za sve korake ukoliko se koristi u režimu rada 3s.

Jednostavno prosvetlite Adhese Universal, Tetric PowerFill i/ili Tetric PowerFlow sa intenzitetom od 3.ooo mW/sm² i odmah ćete primijetiti značajnu redukciju vremena polimerizacije. Istovremeno nastavićete da postižete uobičajene visokokvalitetne estetske rezultate.

Dodatne informacije o proizvodu, načinu isporuke i cijeni, možete dobiti kod distributra – “Plast DENT-a” iz Niša. Broj telefona je +381 18 230 984, a e-mail: office@plastdent.com.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -