Predstavljamo: Lascod alginati

  Lascod alginate odlikuje visoka dimenzionalna stabilnosti i prijatna aroma. Lascod alginati su alginati blagog ukusa, ugodni za pacijenta sa minimalnim vremenom vezivanja u ustima, čime je refleks povraćanja u toku uzimanja otiska sveden na minimum. Lascodov Kromopan i Alginat-ortho su alginati koji sadrže kromatski faza indikator (mijenjaju boju u toku rada) kojim možete vizuelno kontrolisati različite radne faze i time izbjeći beskorisne i skupe gubitke vremena.
  MILLENIUM alginat ima karakteristike visoko preciznog materijala. Prema internacionalnim standardima veličina čestica alginata ne prelazi 50 mikrona, a veličina čestica milleniuma je 15 mikrona, što ga čini pogodnim za uzimanje funkcionalnih otisaka i otisaka za izradu krunica i mostova. Ukupno radno vrijeme Lascod alginata je 1 minuta 45 sekundi, pri čemu minimalno vrijeme u ustima pacijenata iznosi 30 sekundi. Labaratorijski otisak možete izliti u roku od 100 sati od formiranja smjese, ukoliko smjesu držite u zatvorenoj kesici.

  Savjeti za rad sa alginatom:
  *
  Za svaku mjericu praha stavite mjericu vode
  *Preporučuje se upotreba destilovane vode
  *U gumenu šolju prvo naspite vodu, pa tek onda dodajte prah. Ovim ćete smanjiti mogućnost stvaranja kvržica i mjehurića prilikom mješanja. Prije početka rada gumena šolja kao i mjerice trebaju biti čiste i suhe.
  *Miješajte alginat minimalno 45 s, ukoliko koristite mikser, dovoljno je da miješate 8 -10 s.
  *Prilikom nanošenja alginata na kašiku za uzimanje otisaka, nanesite alginat tako da malo alginata prelazi perforacije kašike. Ovim ćete povećati retenciju.
  *Nakon uzimanja otiska jednim potezom izvucite kašiku iz pacijentovih usta.

  *Isperite i dezinfikujte otisak.
  *Stavite otisak u kesicu-kutiju koju možete čvrsto zatvoriti, bez dodavanja vode, te je pohranite na suhom i svježem mjestu. Tako ćete imati i do 100 sati vremena da izlijete 100% precizan otisak.
  Cijena Millenium, Kromopan i Millenium Ortho alginata; – pakovanje od 450 g: 14,00 KM (PDV uračunat). Za dodatne informacije o ovim proizvodima, njihovoj cijeni i načinu naručivanja, obratite se generalnom zastupniku Lascod proizvoda za BiH, kompaniji “Denta-De d.o.o. Sarajevo“, na broj telefona +387 33 210 100, putem e-maila na adresu: dentade@gmail.com

  , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.