Predstavljamo: KURARAY NORITAKE – Vaš pouzdan izbor

  Izbor materijala koji stomatolog koristi za cementiranje i izradu dentalnih restauracija je jednako važan kao i kliničke vještine samog stomatologa. S obzirom da je tržište preplavljeno velikim brojem proizvoda, u slučaju da ste u nedoumici šta odabrati, Kuraray Noritake je Vaš pouzdani izbor. Zašto ? Zato što je Kuraray Noritake top lider u dentalnoj adheziji i zato što u ponudi ima isključivo proizvode koji su temeljno istraženi i iznimno pouzdani. Kompozitni materijali za prednje ispune moraju zadovoljavati izuzetne estetske zahtjeve i biti jednostavni za rukovanje, dok kompozitni materijali za posteriorne restauracije moraju biti dovoljno snažni i izdržljivi. Kako bi zadovoljili navedene zahtjeve, prilikom razvoja kompozita, Kuraray je podijelio svoje ciljeve u dvije kategorije: univerzalni tip kompozita, koji se fokusira na upotrebu za anteriorne restauracije, i posterironi tip kompozita koji ima tražene karakteristike uključujući izdržljivost, nizak polimerizacioni stres i nizak koeficijent termalne ekspanzije.

  Univerzalni tip kompozita
  CLEARFIL MAJESTY ESTHETIC
  je univerzalni nano-hibridni, radiopakni kompozit jednostavan za korištenje. Ne lijepi se za instrumente, odličan je za poliranje i nema promjena boje nakon svjetlosne polimerizacije. Izuzetno dobre optičke karakteristike postignute su korištenjem visokotransparentnih organskih punila u kombinaciji sa novo-razvijenim radiopaknim mikro punilima. Sa novim, izuzetno razvijenim nano česticama kompozitnog punila, Clearfil Majesty Esthetic omogućava prelamanje svjetlosti koje je veoma slično prirodnom zubnom tkivu.

  CLERAFIL MAJESTY ES-2 je univerzalni nano-hibridni, radiopakni kompozit. Osnovni moto razvijanja ovog kompozita je da restauracije budu ljepše i dugotrajnije. Kompozit se odlikuje izvrsnim estetskim i mehaničkim svojstvima zahvaljujući provjerenoj Kuraray kvaliteti. Široki spektar nijansi, uključujući i četiri različite tranasparentne nijanse, lako biranje boja i slojevita metoda, predstavljaju izuzetno značajne Kuraray inovacije. Clerafil Majesty ES-2 se sastoji od klasičnih nijansi za jednobojnu tehniku, ali i od premium nijansi za kombinovanu tehniku (dual shade). Navedena dva sistema mogu pokriti skoro svaku restauraciju u dnevnoj praksi, što ovaj Kuraray kompozit čini zlatnim standardom u restaurativnoj stomatologiji.

  CLEARFIL MAJESTY ES FLOW je univerzalni nano-hibridni,radiopakni tečni kompozit za trajna estetska rješenja. Korištenjem samo jednog sloja kompozita postiže se poseban optički efekt koji imitira prirodnu boju zuba. Clearfil Majesty ES Flow je idealan i za anteriorne i posteriorne restauracije, jer je zhavljujući svojim fizičkim svojstvima dovoljno snažan da ga možete koristiti i za restauraciju Klase I i II.
  Posterironi tip kompozita

  CLEARFIL MAJESTY POSTERIOR je radiopakni,nano-hibrdini, ultra jaki kompozit za posteriorne zube. Inovativna nano-disperzijska tehnologija izrade kompozita omogućuje veću količinu nano-punila i mikro-punila u strukturi kompozitne matrice. Clearfil Majesty Posterior posjeduje visoku čvrstoću površine blisku ljudskoj caklini. Ove osobine osiguravaju pouzdanu posteriornu restauraciju sa boljom marginalnom adaptacijom i ispunom koji će trajati.
  Isprobajte Kuraray kompozite i uvjerite se u njihova izvrsna mehanička i estetska svojstva!
  Kuraray Noritake posluje u više od 90 zemalja širom svijeta i posjeduje distributere u gotovo svim većim zemljama svijeta kako bi obezbijedio odgovarajuću podršku stomatolozima širom sveta. S ponosom objavljujemo da od sada Kuraray proizvode možete naći i u BiH!
  Za dodatne informacije o ovim proizvodima, njihovoj cijeni i načinu naručivanja, obratite se generalnom zastupniku Kuraray proizvoda za BiH, kompaniji Denta-De d.o.o. Sarajevo, na broj telefona +387 33 210 100, putem e-maila na adresu: dentade@gmail.com, ili posjetite njihov Instagram (Kuraray Noritake BiH) ili Facebook (Kuraray Noritake BiH) profil.

  ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.