fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: GapSeal Hager Werken, implantološko sredstvo za zaptivanje

Predstavljamo: GapSeal Hager Werken, implantološko sredstvo za zaptivanje

- Advertisement -

GapSeal je sredstvo na bazi specijalne silikonske matrice koja stvara učinkovitu prepreku prodoru bakterija. Implantati su dugoročno zaštićeni od nastanjivanja i razvoja bakterija, virusa i gljivica. GapSeal je vrlo brzo i jednostavno sredstvo za primjenu. Isporučuje se u kapsulama pripremljenim za uporabu, te sa specijalno dizajniranim aplikatorom. Svaka kapsula se sastoji od materijala dostatnog za 2 – 3 implantata. GapSeal brtvi pukotine i šupljine koje se javljaju kod svakog spoja implantata, te učinkovito i trajno sprječava razvoj bakterija u navedenim šupljinama. Na taj način uklanja rizik od infekcije periimplantnog tkiva.

gapsealUčinkovito sredstvo protiv periimplantitisa

  • Zaptiva spoj implantata i abutmenta
  • Trajno sprječava prodor bakterija u prostor između abutmenta i implantata
  • Eliminše rizik od infekcije perimplantnog tkiva
  • Učinkovito odstranjuje glavni uzrok periimplantitisa
  • Uspješna 19-godišnja klinička studija na Univerzitetu Dusseldorf, Njemačka
  • Brza i jednostavna primjena
  • Zaptivanje prostora protiv razvoja periimplantitisa

Zbog proizvodnih svojstava materijala izrade, prostor između implantata i suprastrukture je neizbježan. Taj prostor može biti sveden na najmanju moguću mjeru u zavisnosti od fabričke preciznosti izrade, ali nikada ne može u potpunosti osigurati prostor implantata i spriječiti izloženost bakterijama i gljivicama iz usne duplje. Spektar bakterija koje su nastanjene u šupljinama u navećoj mjeri je sastavljen od gram-negativnih, te anaerobnih bakterija kao i u slučajevima preiimplantitisa. Vlažan i topao mikroprostor spoja implantata i suprastrukture je idealan za rast i razvoj bakterija, te djelimično i za razvoj gljivica.

Klinika za oralnu i maksilofacijalnu kirurgiju Heinrich-Heine Univeerziteta, Dusseldorf, Njemačka, pod vodstvom Prof. dr Fritzemeier započela je prije 16 godina da traži rešenje ovih problema. Praznina između nadogradnje (abutmenta) i implantata u prosjeku iznosi “samo” 45 μm, a veličine bakterija su između 0,5 μm i 4 μm. Temeljeno na opsežnim istraživanjima i ispitivanjima, materijal je razvijen na način da zaptiva sve kapilarne praznine i unutrašnje prostore spoja implantata.

Za više detalja možete se obratiti direktno ditributeru Hager Werken Makarska na broj +385 98/997-46-78, ili na mail: klaudija@hagerwerken.de.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -