Predstavljamo: Gap Seal, sredstvo protiv periimplantitisa

  Gap Seal koji proizvode Hager&Werken i Miradent je učinkovito sredstvo namijenjeno borbi protiv periimplantitisa. U svijetu današnjice Gap Seal može biti jako važan proizvod koji može spriječiti nastanak upalnih procesa na tkivima oko implanata.

  Učinak

  • Plombira spoj implantata i abutmenta
  • Trajno sprečava prodor bakterija u prostor između abutmenta i implantata
  • Eliminiše rizik od infekcije perimplantnog tkiva
  • Učinkovito odstranjuje glavni uzrok periimplantitisa
  • Uspješna 16-godišnja klinička studija na Sveučilištu Dusseldorf, Njemačka
  • Brza i jednostavna primjena

  Plombiranje prostora protiv razvoja periimplantitisa

  Zbog proizvodnih svojstava materijala izrade, prostor između implantata i suprastrukture je neizbježan. Taj prostor može biti sveden na najmanju moguću mjeru zavisno od fabričke preciznosti izrade, ali nikada ne može u potpunosti osigurati prostor implantata i spriječiti izloženost bakterijama i gljivicama iz usne duplje.

  Spektar bakterija koje su nastanjene u šupljinama u navećoj mjeri je sastavljen od gram-negativnih, te anaerobnih bakterija kao i u slučajevima preiimplantitisa. Vlažan i topao mikroprostor spoja implantata i suprastrukture je idealan za rast i razvoj bakterija, a djelimično i za razvoj gljivica.

  Klinika za oralnu i maksilofacijalnu hirurgiju Univerziteta Heinrich-Heine u Dusseldorf, Njemačka, pod vodstvom Prof. dr Fritzemeier započela je prije 16 godina potragu za rješenje ovih problema. Praznina između nadogradnje (abutmenta) i implantata u prosjeku iznosi “samo” 45 mikrona, a veličine bakterija su između 0,5 i četiri mikrona.

  Temeljeno na opsežnim istraživanjima i ispitivanjima, materijal je razvijen na način da plombira sve kapilarne praznine i unutarnje prostore spoja implantata.

  GapSeal je sredstvo na bazi specijalne silikonske matrice koja stvara učinkovitu prepreku prodoru bakterija. Implantati su dugoročno zaštićeni od nastanjivanja i razvoja bakterija, virusa i gljivica. GapSeal je vrlo brzo i jednostavno sredstvo za primjenu. Isporučuje se u kapsulama pripremljenim za uporabu, te sa specijalno dizajniranim aplikatorom. Svaka kapsula se sastoji od materijala dovoljnog za dva do tri implantata.

  GapSeal plombira pukotine i šupljine koje se javljaju kod svakog spoja implantata, te učinkovito i trajno sprečava razvoj bakterija u navedenim šupljinama. Na taj način uklanja rizik od infekcije periimplantnog tkiva.

  Za dodatne informacije o proizvodu možete kontaktirati generalnog zastupnika Hager&Werken i Miradent proizvoda za ovaj region, kompaniji Hager&Werken Makarska, na broj telefona +385 98/ 997 4678, ili putem e-maila na adresu klaudija@hagerwerken.de.

  , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.