fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Epoxidin

Predstavljamo: Epoxidin

- Advertisement -

Epoxidin, sredstvo za definitivno punjenje kanala korjena zuba. Namjena definitivnog punjenja kanala korjena zuba koristeći gutaperke, kao i postavljanje na srebrnim ili titaniumskim kočićima.

Ne sadrži urotropin, te zato ne postoji šansa za emisiju toksičnih gasova i egzotermičkih efekata koji izazivaju bolove. Odlična rendgenska vidljivost. Odlična tečna svojstva dozvoljavaju smjesi da prodre između gutaperke i zidova kanala i fino prijanjanje i adheziju između poena i zidova u debljini sloja od 5µm.

Zatvarač EPOXIDIN dolazi u paru: bijela pasta, žuta pasta. Proizvod sadrži epoksidnu smolu, aminske agense za očvršćavanje, cirkonium oksid, krečne komponente. Miješanje bijele i žute mase sa jednakom proporcijom rezultira plastičnom masom koja se lako nanosi na gutaperke i izolira korjenske kanale.

Koristeći gutaperku proizvod se unosi u malim količinama. Za adhezivno punjenje pomoću vruće gutaperke preporučuje se uzimanje manjih količina smjese za prekrivanje zidova kanala. Izbjegavati prepunjenje kanala kako bi spriječili da masa izađe iz apeksa korijena.

Ukoliko je potrebno da se punjenje ukloni iz kanala gutaperkom, preporučuje se termomehanički tretman. Izolirajte i nadogradite krunu zuba nakon punjenja kanala. Nakon tretmana, instrumenti i staklena podloga se moraju očistiti alkoholom, etil acetatom ili formil trihloridom.

Dodatne informacije o proizvodu možete dobiti kod distributera „Dental Medic“ iz Zenice. Broj telefona je +387 32 830 559, a e-mail: dentalmedic@mail.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -