NaslovnaProizvodiPredstavljamo: DENTAID® nanorepair tehnologija - ključan faktor u borbi protiv karijesa

Predstavljamo: DENTAID® nanorepair tehnologija – ključan faktor u borbi protiv karijesa

- Advertisement -

Nakon prehlade, karijes je najzastupljenija bolest i predstavlja višestruku bolest bakterijskog porijekla koja izaziva uništavanje zubne gleđi zbog djelovanja kiselina stvorenih od strane bakterija u zubnom plaku.

Uz zdrave prehrambene navike, svakodnevna oralna higijena, koja se sastoji od mehaničkog i hemijskog dijela, je jedan od ključnih faktora u prevenciji karijesa.

Glavni segment mehaničke higijene je četkanje zuba i smatra se osnovom dnevne oralne higijene dok su, elementi hemijskog dijela oralne higijene za prevenciju karijesa, formulisani uglavnom sa fluorom, koji se nalazi kako u pastama tako i u rastvorima za ispiranje usta.

Foto: saludbucaldentaid.com

Formirajući kristale fluorapatita, fluor čini zubnu gleđ jačom i otpornijom i dokazano poboljšava remineralizaciju zubne gleđi. DENTAID, pionirska istraživačka kompanija koja za cilj ima poboljšanje oralnog zdravlja ljudi, posjeduje inovativnu formulu za prevenciju karijesa i zaštitu zubne gleđi od zubne erozije.

Ona putem linije VITIS® Anticaries (koja je dio asortimana brenda VITIS®, jednog od nekoliko DENTAID brendova), namijenjene isključivo borbi protiv karijesa, pomaže ljudima širom planete.

Ova tehnologija postojećim benefitima fluora pridružuje DENTAID nanorepair tehnologiju, koja se bazira na hidroksiapatit nanočesticama. Zahvaljujući svojoj nano veličini, hidroksiapatit nanočestice imaju ekskluzivna svojstva: nanose se na zubnu gleđ, integrišući se sa usjecima, pukotinama i sa svim ostalim nepravilnostima na površini zuba, na stabilan i prirodan način, dubinski obnavljajući gleđ.

Takođe, one formiraju i zaštitni sloj koji je otporan na svakodnevno štetno dejstvo kiselina na zubnu gleđ. Zapravo, remineralizuju površinu dentina, progresivno smanjujući broj propusnih tubula.

Osim toga, kombinacija fluora i hidroksiapatita potpomaže stvaranje fluoro apatita koji, integrišući sopstveni hidroksiapatit sa zubnom gleđi, čini zube otpornijim na nastanak karijesa.

Pored nanočestica hidroksiapatita i fluora, VITIS® Anticaries ima i treći anti-karijes faktor: ksilitol (10 %). On otežava formiranje oralnog biofilma, stimuliše proizvodnju pljuvačke i pomaže u neutralizaciji kiselog pH.

Efikasnost VITIS® Anticaries linije je podržana in vitro studijama sprovedenim u DENTAID Istraživačkom Centru u Barseloni, gdje je dokazano da se, nanošenjem proizvoda iz VITIS® Anticaries linije na demineralizovanu zubnu gleđ, formira sloj koji dubinski štiti zubnu gleđ i ne nestaje nakon štetnog djelovanja kiselina.

Distributer ovog proizvoda je „Meditas d. o. o.“ iz Podgorice. Broj telefona je +382 69 024 084, a e-mail: info@meditas.me

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -