NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Curaprox četkica 5460 – Zdrav osmijeh je uspijeh!

Predstavljamo: Curaprox četkica 5460 – Zdrav osmijeh je uspijeh!

- Advertisement -

Njegovani i lijepi zubi znače samopouzdanje, a samopouzdanje povećava šanse za uspjehom u ljubavi i u poslu. Stoga, priuštite sebi uspjeh, osjetite nježnost Curaprox četkice i dopustite svojim zubima i desnima da se u nju zaljube.

Prilikom četkanja zuba primijetili ste manju količinu krvi na vašoj četkici za zube? Bez panike. Ta neugodna pojava naziva se krvarenje desni ili gingivitis i znak je upale desni. No kako spriječiti, odnosno zaustaviti upalu desni?

Prema definiciji, upala desni nastaje ako se svakodnevno i temeljito ne čiste nakupljene mekane zubne naslage (plak) s površine zuba. Neočišćene zubne naslage svojim toksičnim sastavom napadaju zubno tkivo, uzrokujući pri tome njegovu upalu, a utiču i na sistemsko zdravlje, jer putem krvi putuju po cijelom organizmu.

Razlog upale desni nije samo neredovito četkanje zuba. Veliki broj korisnika svakodnevno pere svoje zube, ali problem upale desni i dalje ostaje. Razlog tome je korištenje četkica s malim brojem vlakana (uobičajene četkice sadrže 500-800 vlakana), koja su tvrda i ne mogu potpuno očistiti površinu zuba, kao i teže dostupna mjesta između zuba i desni (rub desni).

Zbog toga, idealna četkica, koja će osigurati zdravlje zuba i desni, mora ispunjavati sljedeće uslove:

  • Imati što veći broj vlakana na maloj glavi četkice – za efikasnije čišćenje
  • Mekana vlakna – za čišćenje mekanih zubnih naslaga, bez traumatizovanja desni
  • Tanka i gusta vlakna – koja prodiru u teže dostupna mjesta (rub desni).

Prije više od 20 godina švajcarska kompanija Curaden International predstavila je svoju prvu Curaprox CS zubnu četkicu. Od tada velik broj doktora dentalne medicine širom svijeta, kao i mnogi dentalni stručnjaci, rado je preporučuju.

Tajna svih Curaprox četkica za zube je u vlaknima. One ne sadrže najlonska vlakna kao ostale na tržištu, već su njihova vlakna napravljena od posebnog materijala pod nazivom CUREN®, koja su nježna i tanka. Neuobičajeno velik broj vlakana na glavama Curaprox CS četkica očistit će vaše zube besprijekorno i bez traumatizovanja desni.

Glavne prednosti Curaprox CS četkica za zube:

  • Nježnost zahvaljujući tankim CUREN® vlaknima
  • Efikasno čišćenje površina zuba i ruba desni zahvaljujući gusto raspoređenim CUREN® vlaknima
  • Pristup svim mjestima: kompaktna glava, blago nagnuta

Curaprox CS četkice namijenjene su za svačiji ukus, izuzetno su mekane i u ponudi možete pronaći četkice s 1560 (soft), 3960 (supersoft) ili 5460 (ultrasoft) vlakana, 7400 (smart). Njegovani i lijepi zubi znače samopouzdanje, a samopouzdanje povećava šanse za uspjehom u ljubavi i u poslu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -