fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Cercon xt Multilayer

Predstavljamo: Cercon xt Multilayer

- Advertisement -

Dentsply Sirona je proširila svoj asortiman cirkonij oksid portfelja dodavanjem višebojnog diska: Cercon xt Multilayer, ili skraćeno: Cercon xt ML. Sa svojstvom prirodnog prijelaza od incizalne do dentinske boje, ovaj novi i uzbudljivi proizvod pruža vjerodostojnu estetiku, zajamčenu preciznost boja i bržu obradu. Cercon xt Multilayer je ekstra translucentni materijal sa slojevima u različitim bojama što pruža vrhunsku estetiku, čak i kod monolitnih restauracija. Omogućuje bolji prikaz prijelaza boja prirodnog zuba. Kao rezultat, laboratorij ima olakšan rad zbog preciznosti boje koju nudi već dokazano uspješna True Color tehnologija, no prednost je i to što su isti parametri sinteriranja kao kod Cercon ht i Cercon xt. Ovo pojednostavljuje i ubrzava proces sinteriranja u laboratoriju. Nova višeslojna zirconia dostupna je u 16 VITA* boja i BL2. Cercon xt ML ima četiri sloja integrirana u disk: jedan dentinski, dva prijelazna sloja, te jedan incizalni.

Cercon xt Multilayer
Cercon xt Multilayer

Dentalni tehničari će uočiti da karakterizacija Cercon xt ML restauracija nije potrebna zbog toga što je savršeno vjerodostojan prijelaz od incizalne do dentinske boje sličan prirodnom zubu, čak i kod monolitnih restauracija. Jedini potreban proces je nanošenje glazure i glaziranje. Zbog vrhunske preciznosti boje, dodatne korekcije nisu potrebne i smanjeno je vrijeme izrade. Zahvaljujući pouzdanosti boje i izuzetno visokoj translucenciji, vjerodostojna estetika naročito je vidljiva u anteriornoj regiji. Osim boja po VITA* ključu, dostupna je i bleach boja (BL2) ako je potrebno dobiti izrazito svijetle boje. Svaka nijansa ima svoju incizalnu boju kako bi se dalje postigla estetika prirodnih zubi. Sa ovim prednostima Cercon xt ML je izvrstan dodatak ojačanim staklo keramičkim materijalima, npr. Celtra. Čvrstoća materijala je 750 Mpa, i koristi se za sve bezmetalne restauracije u anteriornoj i posteriornoj regiji, uključujući krunice i tročlane mostove do drugog premolara.

Cercon xt Multilayer
Cercon xt Multilayer

Estetske mogućnosti dizajna – ekonomske prednosti
Neupitno je da će s ovim novim diskom dentalni tehničari moći dovršti svoj rad u kratkom vremenu. S poslovnog gledišta, Cercon xt ML pruža još jednu zanimljivu prednost: Jačina boje i položaj dentinskog sloja olakšavaju pozicioniranje restauracije u disku, i omogućavaju najveću iskoristivost diska. Pokazalo se kao velika prednost i to što su incizalni i prijelazni slojevi iste debljine bez obzira na visinu diska, uz različite debljine dentinskog sloja. Cercon xt Multilayer trenutno je dostupan u tri različite visine: 14 mm, 18 mm i 25 mm. Svi su promjera 98 mm kako bi se omogućio proces sa svim vodećim otvorenim sustavima, s posebnim osvrtom na Dentsply Sirona inLab MC X5. Podaci diska mogu se jednostavno unijeti u software skeniranjem QR koda.

*VITA je registrirani zaštitni znak firme Vita a Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG, Bad Säckingen.
Proizvođač ovog proizvoda je kompanija Dentsply Sirona.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -