NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Calcetin Lajner

Predstavljamo: Calcetin Lajner

- Advertisement -

Calcetin, lajner, obloga za kavitet. Koristi se kod direktnog i indirektnog zatvaranja pulpe. Indikacije za Calcetin su i traumatski, akutno serozni i hronični fibrični pulpitis. Ima visok sadržaj kalcijum-hidroksida.

Bitna karakteristika mu je mogućnost momentalnog korištenja (bez potrebe za miješanjem). Jako je prikladan za nanošenje u velike kavitete (kao podloga za defitivno punjenje).

Indikacije
Profesionalna upotreba u zdravstvenoj ustanovi. Dentalni materijal CALCETIN se koristi:
*za liječenje dubokog karijesa kao medicinskog materijala za podmazivanje za trajna punjenja iz različitih materijala za punjenje koja stimuliše sedimentaciju sekundarnog dentina;
*regeneracija povrijeđenih, a takođe zapaljena pulpa kod konvertibilnih oblika pulpitisa (povrijeđena, oštra serozna, hronična fibroza).

Uputstvo za upotrebu
Za tretman duboke karijesne paste CALCETIN se primjenjuje na podu sušene šupljine punktualno. Prekomjerna količina materijala se opere, zatim se osuši strujom komprimovanog vazduha, izolovanim cementom i vraćena zubna krunica.

Za regeneraciju pulpe paste se nanosi nakon formiranja duboke šupljine ili kod traumatskog otvaranja celuloze.

Nakon pažljive obrade sa antiseptikom i sušenja, popunite šupljinu pasterom do dentinoenamelskog spoja, osušite strujom komprimovanog vazduha i čvrsto zasptite s cementum staklo-jonomera.

Za 1-2 nedelje, u odsustvu osjetljivosti na bol u liječenom zubu, privremeno punjenje se potpuno ili djelimično uklanja i, nakon što se izvrši postupak alata i antiseptičkog tretmana šupljine, ubacuje se jaka obloga sa kalcijumom, izolovan sa staklenom-ionomernim cementom i zubnom krunom je obnovljen.

Dodatne informacije o proizvodu, možete dobiti kod distributera, “Dental Medic-a” iz Zenice. Broj telefona je +387 32 830 559, a e-mail: dentalmedic@mail.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -