Predstavljamo: Biolase Epic, laser

  Epic spada u grupaciju diodnih lasera. Tri osnovne indikacije koje radi su mukogingivalna hirurgija, bez krvi, bez potreba za sivenjem, uz rez  bez nekroze (ubija samo tri sloja ćelija oko reza, što se smatra zanemarljivim).

  Takođe je našao primjenu i u protetici gdje nakon brušenja zuba, umjesto konca za retrakciju gingive, lagano pređete jedan krug laserom, napravite privremeni suklus, da dobijete čitljiv otisak… Tako da je njegova primjena jako široka kada se odnosi na rad na mekim tkivima.

  Druga indikacija je endodoncija. Uz tanak i savitljiv nastavak, ulazite cak i u zakrivljen kanale, i radite sterilizaciju laserskim zrakom, mnogo efikasnije nego konvencioanlnim hemijskim sredstvima. Poređenja radi, hipohlorit difunduje u dentinske tubule do 0.2-0.3mm, a laserski zrak prodire do 1mm, tako da obeskliči mnogo veću površinu. Takođe, djeluje i periapikalno, pa smanjuje eventualne upalne procese. Kod gangrena izvanredne rezultate daje!

  Treca indikacija su džepovi… Protokol kaže da se džepovi do 6mm mogu tretirati laserom, zatvorenim pristupom. Laser radi ablaciju inflamiranog mekog zida unutar džepa, praktično sastružete jedan sloj tkiva i ujedno ga sterilisete dok to radite… Efekat koji dobijate posle je stvaranje novih pripoja i smanjenje džepa. Takođe se koristi i kod periimplantitisa, uz određeni protokol.

  Osetljivi vratovi zuba kada se povuce gingiva su takođe još jedno polje gde laser iskazuje svoju djelotvornost, tako sto zatvara eksponirane denitnske kanaliće, i automatski smanjuje bolnu osjetljivost. A ima namjjenu i kod liječenjs i ubrzavanja procesa zarastanja afti i herpesa!

  Biolase Epic laser ima svoju upotrebu i u takozvanoj estetskoj stomatologiji. Ono što je sada aktuelano je lasersko izbjeljivanje zuba, što sa ovim laserom radite jednoseansno, uz specijalni nastavak za izbeljivanje koji dobijate uz uređaj!

  Isti nastavak može se koristiti i kao pomoćno sredstvo u smanjivanju bolnih stanja kod teporomandibularnog zgloba. Dakle, ne leči uzrok bola, ali olakšava situaciju i pacijenta rešava bola!

  Karakteristike

  Ovaj uređaj ima 10W, i radi na superiornoj talasnoj duzini od 940nm. Dakle, mi zelimo da nam se najveci deo energije apsorbuje u melaninu, hemoglobinu i oksihemoglobinu (da bismo imali dobar precizan rez). Biolase je ovu talasnu duzinu zastitio patentom.

  940nm je podjednako dobar i za sječenje i za sterilizaciju. Laseri koji rade na 880 su dobri za sterilizaciju ali su loši u sečenju, a laseri koji rade na 980nm su dobri za sečenje, ali su loši u sterilizaciji.

  I Biolase Epic radi na dvije talasne duzine – 940nm koja radi sečenje i sterilizaciju, i 635nm za LLT.

  Drugi jako bitan parametar kod lasera je širina pulsa, kada radi u pulsnom modu, a u najvecem broju slucajeva radi u njemu. Ukloliko laser pustimo da radi kontinuirano, ne bi se razlikovao od elektrokautera. U tom modu, laser siječe 10 mikrosekundi, a 40 mikrosekundi je ostavljeno za relaksaciju tkiva, čime tkivu dajemo dovoljno vremena da se ohladi i samim tim sprečavamo nekrozu, a bolne senzacije su svedene  na minimum. Što je puls uzi, to je kvalitet reza bolji i zagrijevanje tkiva manje, a rijetko koji laser moze da ponudi tako uzak puls!

  Za sve dodatne informacije o ovomproizvodu možete se obratiti generalnom zastupniku Biolase proizvoda, kompaniji Medical Queen na broj telefona +381 11/ 630-54-34, ili putem e-maila na adresu office@implantati.rs.

  , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.