fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: 3s PowerCure: Umjetnost efikasnosti sa posteriornim restauracijama

Predstavljamo: 3s PowerCure: Umjetnost efikasnosti sa posteriornim restauracijama

- Advertisement -

Novi kompoziti omogućavaju estetske, visokokvalitetne i efikasne restauracije. Novi sistem proizvoda 3s PowerCure kompanije Ivoclar Vivadent omogućava postizanje estetskih posteriornih restauracija sa visokom efikasnošću. Tehnika slojevanja kompozita je veoma dugotrajna, posebno kada se radi o velikim kavitetima. Stomatolozi sada mogu smanjiti svoje vrijeme tretmana za više od pola, dok istovremeno postižu istu estetiku i funkciju. 3S PowerCure sistem proizvoda je ključ za ovo poboljšanje efikasnosti.

Mnogi stomatolozi bi pozdravili efikasnu alternativu složenoj tehnici slojevanja. Oni žele kompozit koji pojednostavljuje vrijeme njihovog tretmana i nudi veću sigurnost obrade. Ovo se posebno odnosi na veće restauracije u posteriornom području trajne denticije, u klasama I i II. 3s PowerCure nudi rješenje: Proizvodi koji su optimalno koordinisani za direktne restorativne procedure i omogućavaju efikasnu učinkovitost pri izradi estetskih, visoko kvalitetnih posteriornih restauracija.
Pojednostavljeni protokol primjene
3s PowerCure je otvoreni sistem proizvoda koji čine: Jednokomponentni adheziv Adhese Universal, inteligentna visoko efikasna lampa Bluephase PowerCure sa visokim performansama, lako modelirajući TetricPowerFill i Tetric PowerFlow 4-mm kompozit. Povećani sloj debljine do 4 mm značajno smanjuje broj potrebnih koraka obrade.

Isti estetski rezultati kao kod konvencionalnih kompozita
Konvencionalni kompoziti dizajnirani za rad u više koraka često su vrlo transparentni. Visoko reaktivni svjetlosni inicijator, Ivocerin, je otvorio put za razvoj Tetric PowerFill-a i Tetric PoverFlow-a za estetske posteriorne restauracije. Ovi kompoziti koji se nanose u sloju od 4 mm nude translucenciju koja je na nivou prirodne translucencije cakline i dentina. To vam omogućava da postignete iste estetske rezultate u posteriornom području kao pri korišćenju konvencionalnih kompozita. Pored toga, ovi materijali se mogu polimerizovati za samo 3 sekunde sa novom Bluephase PowerCure lampom.

Inteligentna lampa za polimerizaciju
Bluephase PowerCure pripada novoj generaciji lampi za polimerizaciju. To je najpametnija Bluephase lampa koja je ikada postojala. Zahvaljujući automatskom asistentu, uređaj automatski detektuje nenamerno pomeranje lampe tokom postupka polimerizacije. Upozorava korisnika na nepravilan rad vibracijom i automatski produžava vreme ekspozicije. Ako slučajno pomjeranje spriječi ispravnu polimerizaciju, lampa će automatski prekinuti ciklus ekspozicije. Postupak se zatim može ispravno ponoviti.
ISKUSITE RAZLIKU:
*Manje slojeva
*Izuzetno kratko vreme ekspozicije
3S PowerCure sistem proizvoda za estetske posteriorne restauracije smanjuje mogućnost od grešaka
*tokom korišćenja lampe, koja dovodi do nedovoljne polimerizacije. Stomatolozi će odmah primijetiti razliku
Distributer ovg proizvoda je „Dental Medical“ iz Subotice. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona: +381 24 554 927, +381 11 2435 356 i +381 24 527 000, kao i putem e-maila: info@dental-medical.rs

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -