NaslovnaIntervjuPravo na besplatno liječenje u Stomatološkoj poliklinici imaju djeca do 18 godina,...

Pravo na besplatno liječenje u Stomatološkoj poliklinici imaju djeca do 18 godina, redovni student do 26 godina i osigurana lica starija od 67 godina

- Advertisement -

Stomatološka poliklinika KCCG je najznačajnija zdravstvena ustanova tog tipa u Crnoj Gori. Pružaju se usluge iz svih grana stomatologije, tako da pacijenti na jednom mjestu mogu riješiti sve probleme sa oralnim zdravljem.

Koliko je doktora zaposleno, ko može dobiti besplante usluge…, razgovarali smo sa direktorkom dr Snežanom Ražnatović, spec. ortopedije vilica.

Dr Snežana Ražnatović (Foto: privatna arhiva)

“Stomatološka poliklinika KCCG pruža usluge u stomatologiji na sekundarnom i tercijarnom nivou zdravstvene zaštite. Zaposleno je 23 doktora, 21 specijalista i 2 doktora stomatologije. Obuhvaćene su sve specijalističke grane: oralna hirurgija, parodontologija i oralna medicina, stomatološka protetika, dječija i preventivna stomatologija, bolesti zuba i endodoncija i ortopedija vilica. Iz navedenih grana usluge pružaju specijalisti U Stomatološkoj poliklinici se zbrinjavaju pacijenti u uslovima opšte anestezije.

Operativni tim čine 2 doktora za konzervativan rad i oralni hirurg za oralno-hirurško zbrinjavanje. Specijalisti ortopedije vilica vrše preoperativno – ortodontsko zbrinjavanje pacijenata koji zahtijevaju ortognato hirurške operacije. Taj dio se postiže saradnjom sa Klinikom za MFH. Ortopedija vilica angažuje konsultanta, Prof.dr Ivanu Šćepan, sa Klinike za ortopediju vilica Stomatološkog fakulteta radi pomoći u najtežim slučajevima, najčešće vezanih za urođene deformitete lica i vilica. Jednom nedeljno se organizuje Konzilijum doktora stomatologije- Prostora za napredovanje i povećanje broja usluga ima, i nadam se da ćemo u perspektivi imati povoda da se pohvalimo uvođenjem novih tehnika”, objasnila je dr Ražnatović.

Foto: stomatologija.me
Stomatološka poliklinika (Foto: stomatologija.me)

Kako pacijenti mogu doći u polikliniku?
“Stomatološka poliklinika je otvorena za sve. Pacijenti koji su oslobođeni plaćanja usluga po Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju ostvaruju navedeno pravo tako što se upućuju od strane izabranog stomatologa. U toj kategoriji se najčešće nalaze djeca do 18 godina starosti, redovni studenti do 26 godine i osigurana lica starija od 67 godina. Oni imaju prava i obavezu da odaberu stomatologa, koji u zavisnosti od potrebe upućuje pacijenta određenom specijalisti Stomatološke poliklinike. Ostali pacijenti usluge trebaju platiti po cjenovniku Kliničkog centra Crne Gore”.

Kako pacijenti mogu ostvariti kontakt?
“Kontakt Stomatološke poliklinike – ortopedija vilica 412-408; 412 404, oralna hirurgija 412-409, stomatološka protetika 412-446, dječjia i preventivna stomatologija 412-407 i bolesti zuba, bolesti usta 412-406”, zaključila je dr Ražnatović.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -