NaslovnaZanimljivostiPoljski stomatolog nudi popust vozačima koji su kažnjeni po novim propisima

Poljski stomatolog nudi popust vozačima koji su kažnjeni po novim propisima

- Advertisement -

LUBLIN – Stomatolozi u Lublinu na jugoistoku Poljske ponudili su pacijentima neoubičajen novi popust – 12,5 eura za svaku intervenciju ukoliko su bili kažnjeni za saobraćajni prekršaj po novim oštrijim propisima koji na poljskim putevima važe od 18. maja, prenose svjetski mediji.

– To je naš odgovor na pooštravanje saobraćajnih propisa. Novčanik vozača je ionako na udaru. Dovoljno je pokazati potvrdu o plaćanju kazne i pacijent dobija popust. Neophodno je da kazna glasi konkretno na ime pacijenta – kazao je Dr Pavel Gurski iz stomatološke ordinacije Neodent iz Lublina.

Na popust nemaju pravo samo vozači, već i biciklisti i pješaci koje policija takođe može da kazni ako naprave prekršaj.

Pooštreni saobraćajni propisi u Poljskoj predviđaju gubitak vozačke dozvole na tri mjeseca i za manje prekoračenje maksimalne dozvoljene brzine od 50 kilometara na čas, ukoliko vozač zabranu ignoriše i sjedne za volan, dozvola se oduzima na pola godine a ako i tu kaznu ignoriše, dozvola se trajno oduzima i mora ponovo da polaže vozački ispit.

Oštrije su i kazne za pijane vozače a kazna za vožnju pod uticajem alkohola udara pijanog vozača po novim propisima i po džepu obaveznom novčanom kaznom od najmanje 1.200 evra.

Stomatolozi u Lublinu zamislili su taj neobični popust kao promotivnu akciju do kraja septembra ali Dr Gurski ne isključuje da će ostati kao stalni popust.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -