fbpx
NaslovnaEdukacijaPočela prijava radova za “Dane stomatologa Republike Srpske”

Počela prijava radova za “Dane stomatologa Republike Srpske”

- Advertisement -

Kao što je već poznato, Foča će od 8. do 10. oktobra biti domaćin „Dana stomatologije Repuiblike Srpske“, u sklopu kojih će biti održan „4. Međunarodni kongres doktora stomatologije Republike Srpske“ i „Međunarodni simpozijum restaurativne stomatologije i endodoncije“.

Učesnici će biti u prilici da slušaju eminente predavače sa sedam univerziteta, a poznat je i program same manifestacije. Prvog dana biće organizovani okrugli stolovi i usmene i poster prezentacije.

Drugog dana su planirane usmene i poster prezentacije i predavanja po pozivu. Biće čak osam predavanja: Estetska rekonstrukcija cervikalnih lezija (Prof. dr Vlatko Pandurić), Digitalni dentalni protokol (Prof. dr Miodrag Šćepanović), Guided implantologija – kad, kako, zašto (Prof. dr Zoran Vlahović), Prezervacija alveole (Prof. dr Zoran Lazić), Erozije zuba – da li ih primjećujemo na vrijeme? (Prof. dr Ivana Radović), Menadžment mekog tkiva u implantologiji i periodontalnoj plastičnoj hirurgiji (Doc. dr Bojan Jovičić), Primjena mini implantata u savremenoj ortodontskoj praksi (Prof. dr Nenad Nedeljković) i Predvidljivost funcionalnih i estetskih ishoda implantoprotetske terapije (Prof. dr Valentina Veselinović).

Posljednjeg dana planirano je pet predavanja – Estetska rješenja direktnim kompozitnim fasetama (Prof. dr Sonja Apostolska), Komplikacije povreda zuba – iznenađenja koja se mogu predvideti (Prof. dr Dejan Marković), Mogućnosti ROMEXIS SOFTWARE 4 kod CBCT odontometrije (Prof. dr Aleksandra Đeri), Menadžment post- endodontske restauracije zuba sa velikim koronarnim oštećenjem (Prof. dr Vasilka Rendjova), Svakodnevni kompromisi u restaurativnoj stomatologiji (Doc. dr Dajana Nogo Živanović).

Prijava radova za usmene i poster prezentacije do 19.09.2021. godine, a obavještenje o prihvatanju radova 30.09.2021. godine. Usmena prezentacija: prvi autor 15 bodova, ostali autori 8 bodova. Poster prezentacija: prvi autor 10 bodova, ostali autori 7 bodova. Pasivno učešće: 6 bodova. Skup je akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Prilikom prijavljivanja sažetaka za učešće na usmenim i poster sesijama na “4. Međunarodnom kongresu doktora stomatologije” koji će se održati 08-09. oktobra 2021. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, Republika Srpska, potrebno je dostaviti popunjen obrazac koji sadrži informacije o:
1.Vrsti prezentacije (usmena ili poster);
2.Naslov rada;
3.Puna imena i prezimena autora, zvanični naziv institucije/a u kojima autori rade (maksimalan broj autora po sažetku je šest);
4.Sažetak rada, ne duži od 300 riječi, koji treba biti organizovan u odjeljke: Uvod/Cilj; Materijal i metode; Rezultati i Zaključak za originalni i pregledni rad, odnosno Uvod/Cilj; Prikaz slučaja i Zaključak za prikaz slučaja. Sažetak ne treba da sadrži slike, tabele, fotografije ili ilustracije. Ispod sažetka navesti ključne riječi, kojih treba da je od tri do šest. Za kongres se mogu prijaviti radovi koji prethodno nisu objavljeni ili izlagani na drugim kongresima, konferencijama i sl.

Foto: lat.rtrs.tv

Popunjen obrazac potrebno je dostaviti elektronskom poštom na adresu: stomkongres@ues.rs.ba do 19. septembra 2021. godine (23:55h, SEV). Svi radovi će biti evaluirani od strane naučnog odbora kongresa, a obavještenje o prihvatanju rada za poster/usmenu sesiju (uključujući i informacije o prezentaciji) biće dostavljeno autorima do 30. septembra 2021. godine.

Prihvaćeni radovi će biti objavljeni u elektronskoj formi Zbornika kongresa. Da bi rad bio objavljen u Zborniku kongresa potrebno je i da jedan od autora ima uplaćenu kotizaciju.

Kotizacije:
4.Međunarodni kongres doktora stomatologije 60 KM. Međunarodni simpozijum restaurativne stomatologije i endodoncije 50 KM. ZA ČLANOVE KOMORE DOKTORA STOMATOLOGIJE REPUBLIKE SRPSKE KOTIZACIJA ZA OBJE EDUKACIJE IZNOSI 80 KM

Plaćanje kotizacije:
1.Na dan održavanja kongresa/simpozijuma
2.Uplata preko žiro računa:
Primalac: Medicinski fakultet, Studentska 5, 73 300 Foča
Broj računa primaoca: 562-099-80950598-34 (NLB Razvojna Banka Banja Luka)
Vrsta prihoda: 722532; Budžetska organizacija: 1251007; Šifra opštine: 031

NAPOMENA: Skeniranu uplatnicu sa imenom i prezimenom poslati na e-mail: stomkongres@ues.rs.ba

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -