fbpx
NaslovnaObavještenjaPet načina za podsticanje lojalnosti pacijenata

Pet načina za podsticanje lojalnosti pacijenata

- Advertisement -

Gemma Mather istražuje načine na koje stomatolozi mogu da prevaziđu jednu od najznačajnijih bolnih tačaka u industriji – lojalnost pacijenata. Svi znamo izreku: „lakše je prodati postojećim kupcima nego pridobiti nove“. Ali u sve konkurentnijem svijetu stomatologije, broj zaposlenih stomatologa raste za 20% za nešto više od jedne decenije.

Kako se izdvajate od konkurencije i čuvate bazu lojalnih pacijenata? Od nagrada i strategija povratnih informacija kupaca do platformi društvenih medija i atraktivnih planova pacijenata; evo mojih najboljih savjeta kako da nastavite da se vaši pacijenti vraćaju.

Foto: jdplus.in
Foto: jdplus.in

Ne budi stranac
Podaci prije zatvaranja sugerišu da je prosječan Britanac posjećivao zubara najmanje jednom godišnje – 10% je izjavilo da nikada nije vidjelo zubara. Obezbjeđivanje da svi pacijenti prisustvuju rutinskim pregledima je uvijek bio pomalo neuhvatljiv zadatak za ordinacije. Zdravstvena anksioznost, vremenski pritisci, neuspjesi u komunikaciji i problemi sa putovanjima su među uobičajenim preprekama redovnom dolasku na preglede.

Problem nedolaska samo je pogoršan izbijanjem korona virusa. Istraživanje BDA je otkrilo da je osam od 10 ordinacija (79%) doživelo nagli porast otkazanih ili propuštenih pregleda tokom zaključavanja. Izgradnja povjerenja kroz upoznavanje i efikasnu komunikaciju će pomoći ordinacijama da maksimiziraju posjećenost i povrate viši nivo zadržavanja klijenata. Ordinacije bi trebalo da traže ravnotežu između naglašavanja važnosti i hitnosti odlaska na preglede i ublažavanja zabrinutosti oko prenošenja virusa.

Potvrde i podsjetnici treba da budu praćeni jasnim pregledom dostupnih usluga. Takođe, šta pacijenti mogu da očekuju od svoje posjete i mjera koje se preduzimaju radi zaštite bezbednosti pacijenata. Kao i kontakt informacije ako imaju bilo kakve nedoumice u vezi sa posjetom. Simptom pandemije je široko rasprostranjena neizvesnost. Obezbjeđivanje da pacijenti tačno znaju šta mogu da očekuju od posjete može pomoći da se smiri. Ovo će ojačati odnos ordinacije i pacijenta.

Foto: freepik.com

Družite se sa pacijentima
Iskorišćavanje svih metoda kontakta i medija na najbolji način može osigurati maksimalan doseg u svim demografskim kategorijama. Potvrde i podsjetnici telefonom, tekstualnim i e-mailom mogu biti dopunjeni snažnim, dosljednim prisustvom na kanalima društvenih medija. U Velikoj Britaniji ima 53 miliona aktivnih korisnika društvenih medija. Za pretpostaviti je da će većina vaših pacijenata koristiti platforme, kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

Koristite društvene mreže da bi svoje pacijente informisali o novostima iz prakse i kreirajte sadržaje generisane u praksi, kao što su takmičenja, video snimci o pitanjima i odgovorima stomatologa i upoznajte ih sa profilima tima, kako biste osigurali visok nivo angažovanja. Ne zaboravite da promovišete ove kanale u komunikaciji sa pacijentima I u ordinaciji. Ovo će pomoći pacijentima da se bolje upoznaju sa stomatološkim timom. Takođe će zadržati zdravlje zuba na prvom mjestu u umu pacijenata, tako da je manje vjerovatno da će zaboraviti ili propustiti pregled.

Uklopite se sa životnim stilom pacijenata
Neophodno je imati modernu, dobro dizajniranu i prilagođenu namjensku web stranicu. Trebalo bi da ima kontakt informacije, platformu za rezervaciju na mreži, vijesti iz ordinacije, često postavljana pitanja, profile zubara, akreditacije, opcije plaćanja i punu listu dostupnih usluga i ponuda. Ovo će osigurati pacijentima da lakše pristupe ključnim informacijama kada im odgovara i da rezervišu ili preurede termine van radnog vremena.

Foto: closetworks.com

Ordinacije bi, takođe, mogle da razmotre produženje svog standardnog radnog vremena. Pacijenti će cijeniti ovu fleksibilnost i pokazati svoju zahvalnost tako što će postati lojalni. Ove jednostavne mjere će pomoći da se uspostavi visok nivo transparentnosti u praksi pacijenata. To će dodatno učvrstiti ordinaciju kao profesionalan, kredibilan i prilagodljiv posao, što će ga razlikovati od konvencionalnije i rigidnije konkurencije.

Tražite povratne informacije i nagradite lojalnost
U ljudskoj prirodi je da želi da se osjeća cijenjeno. Ordinacije mogu računati na povratne pacijente pružanjem povišenog nivoa usluge. To možete postići stavljanjem pacijenta u “srce operacije”. Slušajte njihove stavove i nagradite ih za njihovu lojalnost. Razmislite o slanju anketa o zadovoljstvu pacijenata putem e-pošte ili SMS-a nakon svake posjete ili postavite kutiju sa sugestijama u čekaonici.

Ovo može pomoći ordinacijama da shvate šta rade dobro i identifikuju oblasti kojima je potrebno poboljšanje. Djelovanjem na osnovu ovih povratnih informacija, ordinacije ne samo da pružaju superiorniju uslugu, već i uviđanje pozitivnih promjena može učiniti da se pacijenti osjećaju priznatim i da je njihovo mišljenje važno.

Foto: commercial.bmoharris.com

Ordinacije takođe mogu povećati stopu zadržavanja nudeći šemu lojalnosti. Ovo se može koristiti za promovisanje dodatnih usluga – kao što je ponuda besplatnog tretmana izbjeljivanja na svakih pet sesija ili se jednostavno može koristiti kao standardna pogodnost, kao što su besplatni stomatološki proizvodi nakon određenog broja pregleda ili procedure.

Ponudite finansijsku fleksibilnost sa planovima plaćanja
Pristupačnost može biti uobičajena prepreka zadržavanju, a strahovi od rastućih troškova liječenja su pojačani u vremenima ekonomskih poteškoća. Ordinacije mogu pomoći u prevazilaženju ove prepreke nudeći atraktivan i pristupačan plan za pacijente.

Pored obezbjeđivanja redovnog odlaska na rutinske preglede, korišćenje planova plaćanja može podstaći pacijente da pristupe širim dostupnim uslugama, jer traže dodatnu vrijednost za novac, bez straha od prethodnog finansijskog stresa. Socioekonomska razmatranja su takođe važna. Plan se može pozicionirati kao „pogodnost“ za pacijenta. Korisnici mogu da postanu „VIP članovi“ sa pristupom dodatnim pogodnostima, kao što su prioritetni termini. Pružaoci planova treba da budu na odgovarajući način akreditovani i odobreni od strane BDA. Ovo ne samo da će uliti povjerenje da su oni pravi partner za ordinaciju, već će dodatno naglasiti vašu posvećenost njezi pacijenata i potencijalnim korisnicima plana.

Izvor: Dentistry

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -