Peskiranje zuba – šta je, procedura i kada se vrši

  Zubni plak čine meke naslage nataložene na površinama zuba. Tokom vremena, na zubni plak se nadovezuju minerali koji se talože iz pljuvačke, boje iz hrane, pića i cigareta. Tako nastaju zubni kamenac (čvrste naslage na zubima) i pigmentacija zuba (obojene naslage). Sve ove naslage prouzrokuju upalu desni – gingivitis. Ako se ta upala ne liječi i ako se ne uklone njeni glavni uzročnici, ona neminovno prelazi u parodontopatiju. To je oboljenje koje dovodi do rasklaćivanja zuba i njihovog prijevremenog ispadanja. Kada zamislimo takvu sliku, tek onda možemo da shvatimo značaj redovne i pravilne oralne higijene.

  Peskiranje zuba

  Vrlo je važno znati da pranje zuba kod kuće, pa čak i dodatno korišćenje konca za zube i interdentalnih četkica nije dovoljno. Tako se ukloni samo jedan procenat bakterija iz usne duplje. Ostatak bakterija u naslagama koje se nalaze na zubima, mogu se ukloniti jedino profesionalnim tretmanom kod stomatologa. Jednom u šest mjeseci, dolaskom na redovne kontrole, omogućavate sebi i svojim zubima najbolju njegu. Vaš stomatolog će pregledom utvrditi da li je potrebno da uklonite kamenac i pigmente. Uklanjanje mekih naslaga i pigmentacije zuba se u modernoj stomatologiji danas obavlja sistemom Air-Flow®, a procedura se zove peskiranje zuba. Tretman ovom metodom sigurno uklanja mrlje od vina, cigareta, kafe ili čaja sa vaših zuba, kao i drugih pigmentacija sa mjesta gdje tradicionalno uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom nije uspjelo.

  Peskiranje zuba

  Peskiranje zuba nije i ne može se posmatrati kao tretman izbjeljivanja zuba, ali efekat koji se postiže poslije tretmana daje vašim zubima za jednu nijansu bjelje zube, glatke i primjetno sjajnije. Ova, prosto rečeno, detoks terapija cijele usne duplje, izvodi se specijalnim aparatom dizajniranim da pod jakim pritiskom izbacuje gazirane čestice i vodu na površinu i između svakog zuba. Tretman je potpuno bezbolan za pacijenta, ne oštećuje se zubna gleđ i u prosjeku traje oko 20 minuta. Preporučuje se kao dio pripreme za bijeljenje zuba i dio vašeg svakodnevnog zdravog i blistavog osmijeha.

  , , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.