Naslovna Savjeti Perete zube prljavom četkicom? Evo kako da je dezinfikujete!

Perete zube prljavom četkicom? Evo kako da je dezinfikujete!

Držanje četkice iznad umivaonika, pa čak i u ormariću izlaže je svim mogućim bakterijama i mikrobima. Ako ste pomislili da je rješenje poklopac za četkicu, griješite.
Kako pravilno odložiti četkicu?
Najvažnija stvar kod odlaganja četkice jeste da izbjegnete izloženost bakterijama. Topla i vlažna mjesta pomažu bakterijama da rastu i razmnožavaju se. Prva stvar koju treba da uradite je da ostavite četkicu da se potpuno osuši. Prije i poslije korišćenja dobro je isperite pod mlazom tople vode kako biste uklonili svu prljavštinu sa nje. Posvetite pažnju i drški svoje četkice – uvijek je obrišite nakon korišćenja. Pazite da se nigdje na četkici na stvore naslage stare paste za zube.

Kako dezinfikovati četkicu?
Ako osjećate da je vašoj četkici potrebna dodatna pomoć za dezinfekciju, možete je umočiti u antibakterijsku vodicu za ispiranje usta na petnaest minuta, a potom dobro isprati. Pazite da je ostavite duže jer bi to moglo da uništi četkicu. Električne četkice mogu biti posebno zahtijevne za održavanje. Mjesto između drške i glave električne četkice predstavlja savršeno stanište za bakterije i buđ. Kako biste to spriječili, nakon svakog pranja odvojite glavu četkice od drške i dobro očistite to područje. Takođe, možete držati dijelove četkice odvojeno dok se u potpunosti osuše. (www.prva.rs)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -