Naslovna Savjeti Perete zube prljavom četkicom? Evo kako da je dezinfikujete!

Perete zube prljavom četkicom? Evo kako da je dezinfikujete!

Držanje četkice iznad umivaonika, pa čak i u ormariću izlaže je svim mogućim bakterijama i mikrobima. Ako ste pomislili da je rješenje poklopac za četkicu, griješite.
Kako pravilno odložiti četkicu?
Najvažnija stvar kod odlaganja četkice jeste da izbjegnete izloženost bakterijama. Topla i vlažna mjesta pomažu bakterijama da rastu i razmnožavaju se. Prva stvar koju treba da uradite je da ostavite četkicu da se potpuno osuši. Prije i poslije korišćenja dobro je isperite pod mlazom tople vode kako biste uklonili svu prljavštinu sa nje. Posvetite pažnju i drški svoje četkice – uvijek je obrišite nakon korišćenja. Pazite da se nigdje na četkici na stvore naslage stare paste za zube.

Kako dezinfikovati četkicu?
Ako osjećate da je vašoj četkici potrebna dodatna pomoć za dezinfekciju, možete je umočiti u antibakterijsku vodicu za ispiranje usta na petnaest minuta, a potom dobro isprati. Pazite da je ostavite duže jer bi to moglo da uništi četkicu. Električne četkice mogu biti posebno zahtijevne za održavanje. Mjesto između drške i glave električne četkice predstavlja savršeno stanište za bakterije i buđ. Kako biste to spriječili, nakon svakog pranja odvojite glavu četkice od drške i dobro očistite to područje. Takođe, možete držati dijelove četkice odvojeno dok se u potpunosti osuše. (www.prva.rs)

- Advertisment -

POPULARNO

Loše navike sa kojima bi trebalo da prestanete radi zdravijih zuba

Stomatolozi često primaju pacijente sa istrošenim zubima, povredama zuba, karijesima, pukotinama zuba i bolesnim desnima. U nekim slučajevima,...

Kako pandemija SARS-CoV-2 utiče na penzionisanje u stomatologiji?

Kada se počela primjenjivati široka obustava rada radi suzbijanja pandemije SARS-CoV-2, broj nezaposlenih u mnogim zemljama se brzo povećavao.

Sve što trebate znati prije ugradnje zubnih implantata

Zubni implantati su titanijumske nadoknade koji se ugrađuju u viličnu kost, kako bi zamijenili korijene zuba koji nedostaju.

Webinar: “Soft-Tissue Reconstruction at Implant Site”

Geistlich Webinar World Tour 2020 nastavlja se 25. avgusta. Nova tema je „Soft-Tissue Reconstruction at Implant Site”, a...
- Advertisment -